Samsung i8910HD firmware frissítés házilag - HyperX és hivatalos ROM-ok

Samsung i8910HD firmware frissítés házilag

Ahogy minden új Symbianos mobilnál, úgy itt is léteznek gyári vagy éppen házilag készített rendszerek (ROM-ok) Samsung Omnia HD-re. Ahhoz, hogy egy ilyen ROM-ot tudj használni a telefonodon, a régit le kell törölni, majd az újat kábel és programok segítségével feltölteni. Ebben nyújtunk most segítséget. Nem kell megijedni, nem nehéz!

Nézzük csak, melyek azok a firmware-k, amiket bátran ajánlhatok mindenkinek!

Főzött ROM-ok:

Egyik a HyperX által készített "főzőtt" ROM. Nem kell megijedni hogy ez házilag készített szoftver, nincs semmi baja, sokkal több javítást és funkciót tartalmaz, mint bármely hivatalos ROM. Fontos, hogy van belőle magyar nyelvű, illetve más nyelven is elérhetők. Az utóbbi friss ROM-ok sajnos nem tartalmaznak magyar nyelvet.

HyperX weboldala, itt letölthetők a ROM-ok

Eredeti (gyári) ROM-ok:

Ez ahogy a nevében is látszik, a gyártó által hivatalosan kibocsátott firmwareket képezi. Bátran rátölthető a telefonra, hiszen hivatalos szoftverről van szó. Van már új magyar is, ez az XXJB1 kódjelű.

A frissítés menete:

1. Készítsd a telefonodról mentést (telefonkönyv, üzenetek, képek, stb...)
2. Formázd le a telefont (Hard Reset: kikapcsolt állapotban hívó, menü és letevő gomb együttes megnyomása, majd nyomj Igent.)
3. A telefon legyen feltöltve, nehogy megszakadjon a frissítés folyamata!
4. A szükséges meghajtóprogramok gépre való feltelepítése után indítsd el a flashprogram *.exe fájlt!
5. Indítsd el a telefont Boot manager módban (hangerő fel + billentyűzár + bekapcsoló gomb), majd csatlakoztasd a számítógéphez!
6. Kattints a nagy indítógombra (Download), majd miután a végzett a flasheléssel, újraindítja a telefont.

Meghajtóprogramok PC-re, mielőtt frissítesz:

Microsoft MSXML
USB driverek
Symbian Flashing Tool 1.5

További képek, és infók a HyperX Rom-ról itt!

Figyelem: Csak saját felelősségre végezz mindent! A garancia nem fog törlődni, de ez ne bíztasson a frissítés előtt! Csak Windows XP SP3-mal működik, vagy Windows 7-en virtuális XP módban!

Csupán annyi a különbség, hogy:

1. Elindítod a Symbian Flashing Tool 1.5 programot.
2. Be kell tallózni fent 3 fájlt, ezt a letöltött és kicsomagolt firmware tartalmazza, és ott kell kiválasztani az adott XML fájlokat amelyik nevű könyvtár egyezik vele.
3. A BOOT elől vedd ki a pipát, mert ezzel akár többet be se indulhat a telefon, mivel a Bootloadert frissíti. Tehát NE legyen bejelölve.
4. Többi pipa marad, és kattints a nagy Download start gombra.