A Sony Ericsson új funkciókkal és szoftverrel frissíti 2011-es Xperia családját

A Sony Ericsson bemutatta az 2011-es Xperia család új funkcióit és tulajdonságait, amelyek egy széleskörű szoftverfrissítés keretében, 2011 októberétől lesznek elérhetőek.

A 2011-es Xperia okostelefonok többek közt olyan újdonságokkal szolgálnak, mint a Sony Ericsson egyedülálló Facebook inside Xperia megoldása és a Sony 3D kamera funkciója. A szoftverfrissítés emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az új Android Gingerbread 2.3.4 platform összes előnyét – például a Google Talk Video Chat funkciót – kihasználják.

A Sony Ericsson egyedülálló közösségi élményt nyújt a frissített Facebook inside Xperia alkalmazásával – a Xperia felhasználók minden tartalmat közvetlenül, még gyorsabban és egyszerűbben lájkolhatnak, oszthatnak meg és böngészhetnek a Facebook oldalakon. Az új funkciókkal a szórakozás még inkább közösségi élménnyé válik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a Facebookon keresztül megosszák és felfedezzék barátaikkal kedvenc alkalmazásaikat vagy játékaikat.

A Sony legújabb kamerás fejlesztése, a 3D panoráma technológia segítségével a fényképeket 3 dimenzióban élvezhetjük, ha a telefont a HDMI kábel segítségével egy 3D televízióhoz csatlakoztatjuk.

„Ezzel a szoftverfrissítéssel új és szórakoztató funkciók széles kínálatát tesszük elérhetővé minden 2011-es Xperia készülékünkön, köztük olyanokon is, amelyeket ügyfeleink már ma is használnak” – mondta Nikolaus Scheurer, a Sony Ericsson Product Marketing részlegének vezetője. „Felhasználóink egyszerre élvezhetik okostelefonjaikon a Google újdonságait, a még intenzívebb Facebook élményt és a Sony tökéletesített kamera funkcióját.”

Az új szoftverrel rendelkező egyik első termék az Xperia™ neo V, amely már támogatja a Google Talk Video Chat, a 3D panoráma kamera és a tökéletesített Facebook inside Xperia funkciókat. Az eredeti Xperia™ neo sikerének köszönhetően az Xperia neo V 2011 negyedik negyedévétől még több piacon lesz elérhető. A készülék az Android legújabb verziójával rendelkezik, a valósághű megjelenést adó Mobile BRAVIA® Engine kijelző pedig kiemelkedően szórakoztató Sony élményt nyújt.

A szoftverfrissítés 2011 októberében kezdődik, és több fázisban lesz elérhető világszerte, amelyről az Xperia készülék tulajdonosok közvetlen értesítést kapnak, amikor az új verzió 3G vagy Wi-Fi segítségével, illetve számítógéphez csatlakoztatva letölthetővé válik.


A szoftverfrissítés főbb pontjai:

• Minden 2011-es Xperia okostelefont frissítenek a Gingerbread platform 2.3.4 verziójával, köztük olyan új alkalmazásokkal, mint – az előlapi kamerával rendelkező telefonkészülékek esetében – a Google Talk Video Chat

• Megújulnak a Facebook inside Xperia funkciók, amelyek segítségével minden tartalom még közvetlenebbül a lájkolható, megosztható és böngészhető

• Az Xperia okostelefonokon bemutatkozik a világ első Sony 3D panoráma funkciója

• A szoftverfrissítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Xperia okostelefonjukat a Sony Ericsson LiveDock™ multimédia állomás használatával, USB perifériák (egér, billentyűzet vagy game controller) csatlakoztatásával mini hordozható számítógéppé alakítsák. Az okostelefon HDMI kábelen keresztül televízióhoz is csatlakoztatható, így létrehozva a nagyképernyős élményt.

• Swipe írás funkció – szövegbevitel egy ujj betűről betűre húzásával

• Képernyőrögzítés – lehetővé teszi a pillanatnyi képernyőkép megörökítését és megosztását