Szoftverteszt: Mobilewitch BT Remote Control

Balazs012 ismét új tesztet készített. Most mindenki megtudhatja, hogy miért is jó távirányítani egy számítógépet mobiltelefonnal. Következzen a Mobilewitch Bluetooth Remote Control teszt!

Mobilewitch Bluetooth Remote Control

A számítógépes szerver program elindítása után egy elég egyszerű ablak jelenik meg, ami csak egy Help menüt tartalmaz.

A telefonos kliens program elindítása után is hasonló kép fogad, mint a szerver program, semmilyen beállítási lehetőség nem található itt sem, de végül is nincs rá szükség.

A csatlakozás a számítógéphez nagyon gyorsan sikerült, mely után 4 lehetőség közül választatunk (pl egér, billentyűzet, programok).

Egér módban a programmal a számítógép egerét mozgathatjuk, és közben a telefon kijelzőjén láthatjuk, hogy merre is járhat körül belül. Nekem hiányzik a telefonon megjelenő képről egy pont, vagy jelzés, ami mutatná, hogy pontosan hol található az egér, így sajnos csak megtippelni lehet merre is járhat. Valami viszont elnyerte a tetszésem, mégpedig az hogy eddig még nem találkoztam olyan programmal, ami a QWERTY billentyűzetét a telefonomnak rendesen lekezelte volna, azaz a szám gombokat egy előválasztó gombbal lehet elérni, és a program használatához ezekre a szám gombokra van szükség.

Billentyűzet módban csak alap dolgokat irányíthatunk (pl. kurzor mozgatása, space, enter, stb…). Innen viszont én hiányolom, hogy nem látom, mi történik a számítógépen, csak ha a monitorra tekintek, a telefonon egy fehér kép jelenik csak meg.

Több programot is irányíthatunk bluetoothon (pl. Firefox, Winamp, Windows Media Player), de itt sem kapunk semmilyen visszajelzést, csak a monitoron láthatjuk, mi történik.

Az utolsó módban utasításokat és üzeneteket küldhetünk a számítógépre.

Összességében a program mindig azt hajtja végre a számítógépen, amit szeretnék, bár azért pár hiányosság miatt még ráférne egy kis fejlesztés a programra, de nekem elnyerte a tetszésemet.

A program innen letölthető:
http://upfone.hu/?q=content/mobilewitch-bluetooth-remote-control

A programot Nokia N97-en teszteltem, és azon készítettem el a mintaképeket is.