Szoftverteszt: Opera Mobile 10 beta

Balazs012 olvasónktól kaptuk a következő Opera Mobile 10 tesztet. A teszthez egy Nokia N97 mobiltelefon nyújtott segítséget. Köszönjük szépen, és kellemes olvasást!

Opera Mobile 10 beta


Ezzel a böngészővel az oldalak nagy részét meg lehet tekinteni közel olyan minőségben, mint számítógépen. Persze kisebb hibák a megjelenítéskor előfordulhatnak, de leginkább csak képek esetén.


Flash tartalmak megjelenítésével még vannak problémák főleg videóknál, de a hírek szerint hamarosan érkezik a legújabb Flash Player 10 mobiltelefonra is, és megoldódik ez a probléma. A böngésző a teszt során minden javascriptet lekezelt, és úgy jelenített meg, mint számítógépen a Mozilla Firefox.


A képek minőségét az Opera rontja, hogy ezzel is csökkentse az adatforgalmat, bár ennek igazából csak mobilinterneten van jelentősége.


A böngésző támogatja a több lapos böngészést, és található benne jelszó kezelő is, így nem kell mindig beírni a jelszavunkat az oldalak újra megtekintésekor.

Ha egy olyan honlap címét kezdjük el beírni, amit már meglátogattunk, akkor megjeleníti a címét és egy gombnyomás után már tölti is be az oldalt. Beépített billentyűzet is helyet kapott ebben a böngészőben.


A program letölthető innen:
http://www.opera.com/mobile/download/

A teszt és a képek Nokia N97-en készültek.

Köszönjük szépen a tesztet balazs012 olvasónknak!