Take a Photo: műtermi képek házilag

Take a Photo: műtermi képek házilag

Alapok

Egy egyszerű PhotoShop tutorialt mutatok be amivel műtermi készítésű képek hatását lehet elérni házilag.
A lényeg,hogy az alap kép elkészítésére figyelni kell,hogy megfelelő fényhatások legyenek(ne legyen sötét,arc ne legyen árnyékos).

Az alap képet érdemes elkészíteni egy aránylag egyenletes és az öltözethez képest kontrasztos falfelület(vagy bármi lehet, egy lepedő is kiterítve, karton-csak egyszínű és kontrasztos),különben sokkal több dolgok lesz a végén az utómunkánál.

1
Egyenletes,kontrasztos = kevés hibalehetőség

Első lépésben nyisd meg a fotót /File>Open(Ctrl+O)/ és egyből hozz is létre egy új képet ugyan ekkor méretben egy új képet /File>New(Ctrl+N)/.

2
Ha nem tudod az alap kép méretét menj be az Image>Image Size pontba

Ha ezzel megvagyunk,jelöljük a kivágni kívánt személyt vagy személyeket. Ehhez a „Magnetic Lasso Tool”-t (L)foguk használni, ami már a régebbi PhotoShop szériákban is megtalálható.

A személy „élén” vagyis a körvonalon klikkelsz egyet, úgy tartani nem kell a gombot és elkezded az egeret körbevezetni a az alak körvonalán. Ha húzás közben fix pontot akarsz hozzá adni a körvonalon(esetleg a program magától nem veszi bele, mert kényes a kontraszt) akkor te is megteheted egy klikkeléssel.
Ha körbeértél az elsőnek kijelölt pontra duplaklikkel kijelöli az alakot.
Figyelj,hogy a kar alatti területen a kijelölést eltüntető eszközzel kivedd - gyakori hiba!

3
Plusz eszközök jelölve

Ha megvan a kijelölés Ctrl+C , új fehér képen Ctrl+V.

Háttér színezés

A layers ablakban adj hozzá az egy új réteget(jobbról a második ikon)- ezt fogjuk kicsit színezni,hogy ne legyen túlságosan kamu érzete a képnek.

„Gardient tool”(G)-t használunk majd hozzá,nem a kiöntőt,hanem az átmenetest(az eszköztáron egy jobb klikk után tudod kiválasztani).
Az eszköztáron kiválasztod a kör alakú mintát majd színt választunk. Egyik szín legyen a fehér, a másik a fekete ,esetleg barack sárga, a többi kicsit szürreális, de a fotózás a kreativitásról szól, szóval mindenki olyat csinál amilyen tetszik(példát láss az "Extra" részben).
Ha a fő színed nem a fehér akkor nyomj egy X-et és a lényeg hogy a másodlagos színed legyen.

4
Célegyenesben

Ez után a kép közepétől húzz a sarokig egy vonalat ,majd a layer beállításoknál a „Fill és Opacity” beállításokat is húzd le. Ha feketét használsz érdemes az 57% és 80%-os beállításokat használni.

5
Akár profilképnek is

Ez után már csak File>Save As (Shift+Ctrl+S) és kiválasztod a könyvtárat, figyelj a fájltípusra!
Ez után megkérdezi a minőséget én mindig a 12-est a maximumot ajánlom.

Extra

Ha védjegyet vagy logót akarsz tenni, a tutorial ugyan ez, csak már nem kell hátteret hozzáadnod, csak kijelöl, másol, és elhelyez. Itt használható a Ctrl+T azaz a transform, hogy méretre állítsd a bevágni kívánt képet!

6
Kész is vagyunk a „házi műtermi képpel”!