Take a Photo: téli képek

Take a Photo: téli képek

Sziasztok,

Kisebb kimaradás után egy karácsonyi cikkel jelentkezem. A karácsony jó alkalmat ad egy-egy képeslap szerű kép készítésére. Különleges fények, éjszakai és nappali fotózási lehetőség, ételfotózás, vásári életképek(erről már van egy cikkem).

1. Dísz fotózás (képeslap jelleg)

1
Oldalról világítottam: fénnyel festés... majd legközelebb írok róla.:)

Én azt javaslom,hogy sötétben fogj neki, akkor sokkal látványosabb.
Érdemes mindig a dísz csillogását kihasználni és a karácsonyfa fényeit.
Direktbe soha ne fényképezzük a fényeket(ha csak nem ez a cél) mivel a sötét beállításoknál ki fog égni és tönkreteszi a képet.

2
A második kép megoszthatja a véleményezőket..

A második kép megoszthatja a véleményezőket, de nem teljesen direkt ott sem, a közepe nem ég ki, a szélén egy picit elcsúszott,de ennyi kell. A csillagszóró hosszú záridővel és ND szűrővel való fotózása nagyon jó lehetőség.
A képen nem használtam ND szűrőt, ellensúlyozni egy kevésbé hosszú záridővel lehet. Aki szeretne próbálkozhat rövid záridővel merevíteni, de ehhez komolyabb gépre lesz szükség.

2. Téli életkép

3A volt Moszkva tér fénypontjai...

Az életképek közé nem csak a fény és a pompa tartozhat,mit azt sokan gondolják.
Az ilyen fénypontokat is érdemes lencsevégre kapni, később sok mókát okozhat mikor visszanézi az ember és hát a valóságot is dokumentálja. De jellemzőbb ebben az időszakban a vásárok ,ahol ugyancsak sok érdekességre lehet bukkani.

3. Végezetül a téli sportfotózás.

4
Egy kis napsütés segített volna..

Gondolná az ember,hogy nehéz,mert sötét van. Részben igaz csak,mert kevesebb a napfényes órát száma a téli időszakban, de amikor elkapjuk azt az időt, amikor nem borús az idő,gyönyörű képek készítésére adódik lehetőség. Sajnos egy technikai gond miatt elvesztek a téli vadállatos(vaddisznó és szarvas) képeim így ezeket nem tudom megmutatni.

Még nincs vége..

5

Ezúton kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Minden Kedves Olvasónak!