Több, mint 180 ezer forintért lehet előrendeni a MeeGo alapú Nokia N9 mobilt

A Nokia egyik idei "dobása", az N9 már MeeGo rendszert futtat a megszokott Symbian OS helyett. 1GHz-es processzorával és 1GB RAM-mal jópár alkalmazást futtathatunk a háttérben, és ha ez nem elég akkor a beépített kamerával HD minőségű felvételeket készíthetünk, és feltölthetjük azokat a netre a szupergyors HSDPA mobilnet, vagy WLAN segítségével.

A készülék tulajdonságai egy mai átlagos felsőkategóriás okostelefon lelkének tudhatók be, azonban az ára már nem ilyen kecsegtető.

A magyar online Nokia shopban feltüntetett ár viszonlag még magas, bruttó 181.990 Ft-ot kell letennünk az asztalra a készülék előrendeléséhez. Remélhetőleg ez a bevezető összeg pár nap (esetleg hét) után jelentősen csökken.

Zárójelben megsúgom: egy iPhone 4 jelenlegi kártyafüggetlen ára pontosan nyolcezer forinttal kerül többe, és paraméterileg szinte teljesen megegyezik a Nokia N9 készülékkel.

Hozzászólások

annyiért akkor már inkább iphone..

...És sokkal olcsóbban inkább Galaxy S II :)

Először próbáljatok ki egyet, nekem ma sikerült nagyon brutál lett, kerül amibe kerül de nekem lesz egy. Mintha nem is Nokia lenne ...

Én már fogtam a kezembe és nagyon tetszik, biztos megveszem, szerintem rengeteg újítást tartalmaz és ez még bővülni fog. Egy nokia illetékes mondta, hogy okt. közepén lesz elérhető a boltokban és 110 000 induló ár körül.