Új belső, régi design: bemutatták az új iPhone SE okostelefont

Bemutatták az új iPhone SE okostelefont - új belső, régi design

Sokan háborognak évek óta, hogy miért megy az Apple a többi óriásmobilt gyártó cég után, miért kell nekik is trendinek kiállított hatalmas telefonokat gyártani. Nos, eljött az a nap, amikor ismét egy 4 inches mobilt kaptunk, mellyel ismét visszatérhetünk a kényelmes és régi szép időkhöz, egy kézbe simuló iPhone SE készülékkel.

Az iPhone SE ezennel nem kapott számjelzést, így az SE betűkombinációval könnyedén megkülönböztethető a többi iPhone-tól.

Hogy mi változott? A külső maradt a régi iPhone 5/5S design (100%-ban), viszont a belső már az iPhone 6S-ben látottakat hozza el: van tehát A9 és M9 processzor, Retina kijelző, NFC chip, új 12 megapixeles iSight kamera, 4K videórögzítés, Apple Pay, iOS 9, Bluetooth 4.2 és gyorsabb Wi-Fi.

A hírek szerint a RAM 1GB méretre redukálódott, így ismét gondok lehetnek majd a programok egyidejű futtatásával és a webböngészéssel is.

A RAM szerencsére 2GB maradt.

Belső tárhelyből két féle variánst kapunk: egy 16GB és egy 64GB verziót, valamint színekből sem lesz hiány: ezüst, szürke, arany és rose gold kiadás is kapható lesz.

A méret tehát maradt a 4 inch, és a régi tervezésű külső miatt sokan az iPhone 5SS névvel illetik az új készüléket. Az árakról is érdemes szót ejteni: 16 GB – 158 900 Ft, 64 GB – 198 900 Ft. Magyarországon március 29-től rendelhető az iPhone SE a szintén megújult

Ui.: az iPhone SE mellett az Apple bemutatta az iPad Pro 9.7 inches változatát is, mely minden részletében megegyezik a nagy testvérrel, csupán a mérete lett kisebb. Az ára 225 900 Ft-tól indul Magyarországon.