Új, egyedi Nokia C6-00 alapú Symbian firmware Nokia 5800-hoz

A firmware egy eredeti megjelenésű, külső alkalmazásoktól mentes Nokia 5800 v52.0.101-es kiadás. A firmware végleges verzió, portolt C6-00 v40.0.021 alapú, kizárólag Magyar nyelvet tartalmaz. Két verzió van belőle, egy N8- és egy ANNA ikonos.

A letöltési linkek tartalmazzák a módosításokkal és javításokkal kapcsolatos leírást, valamint 80 db képet az adott firmware-ről. A telepítéshez JAF program szükséges.

Letöltéshez linkek:

ANNA Verzió, N8 verzió, kiegészítő alkalmazások

A kiegészítő alkalmazásokban megtalálható a legújabb Ovi Áruház és a legújabb Internet Rádió.

Hozzászólások

És ettől gyorsabb lesz a teló? ugyanolyan gyors mint N8-n?

Olyan gyors nem lesz mint az N8, de azok akik felrakták, azt állítják, lényegesen gyorsabb, mint a gyári fwvel.

hello

az a problemam hogy amikor a telefont rakotom nem ismeri fel a jaf azt hogy tudjam jaitani kosz elore is a segitseget.

ez a hibauzenet jon ele

PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Not found!!!

megprobaltam ket kulombozo szamitogepen es ugyan az a hibauzenet

nemtudom biztos hulyenek tartotok de most az elozo problema megoldodott de most ez van segitsetek kerlek

PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Flash files are corupted or missing...

Hát a hibaüzenetből az látszik hogy sérült vagy hiányzó fájl. Töltsd le újra, hátha hibásan töltődött le.

Üdv!
Nálam amikor odáig jutok, hogy megnyomom röviden a teló bekapcs gombját, azt írja ki: Flashin server not found. Pedig a Win Xp jelzi, hogy csatlakoztatta a készüléket. Aztán pár másodperc múlva megint bippel egyet, mintha lehúztam volna a készüléket az USB-ről.

Nem tudom mert mind a ket fajlal ugyan azt csainalja az Anna-val es az n8-al is. szoval nem tudom milyen baja lehet.

Gratula a készítőnek!

Nekem a flasheléssel nem volt gondom, de van egy súlyos hiba, amivel nem boldogulok.
SEMMILYEN adatkapcsolatot nem tudok létesíteni, sem 3G, sem wap, sem WiFi.

Van erre valami ötlet?

Use ini-t használsz?
Azzal nekem sem ment, mert a fájl nevek eltérnek a gyáritól.

Hali!
A flash okozott némi fejtörést nekem is. Többek közt ugyanazokat a hibákat dobta mint itt az elöttem szólóknak. csak úgy sikerült megcsinálni hogy "use ini" - pipa kivéve és egyenként kijelölni a szükséges fájlokat ahogy jönnek sorba. De ezt is csak a sima v3 - as verzióval sikerült, az anna-val nem. Viszont gyorsabb lett és nekem nincsenek problémák sem wifi-vel sem mással egyelöre.
Köszi!

Valaki megcsinálhatná ezt nekem is...Nincs valaki egész véletlenül Tatabányán aki ért ehhez?

Szia
te leirtad hogy neked sikerult elkuldes egy kepet arrol hogy mibe mit raktal be es hogy mit pipaltal ki kerlek e-mailba ide : ilyes_norbert@yahoo.com
vagy kerlek tolsd fel ide egy hozzaszolaskent hogy masok is lathassak.

Hatásosabb lenne, ha a készítő csinálna egy képernyőfotót a használandó JAF beállításokról. :)

Közben észrevettem egy érdekes dolgot. A letöltött fw fájlok mindegyike RM-356 52.0,101, egy kivételével. Ugyanis az FPSX fájl RM-356 52.0.007. nem ez okozza a gondot? Az 5800 Anna CFW-ről van szó.

Az hogy az FPSX fájl 52.0.101-es helyett 52.0.007-es, az használat terén előnyösebb mintha az 52.0.101-es lenne, mivel amennyire én tudom az 52.0.101 FPSX fájlból hiányoznak lényeges elemek.
JAF használatakor viszont elképzelhető, hogy ebből adódóan nem hívja be, így én a manuális fájl behívást javasolnám.
Az N8-as és az Anna megjelenésű firmware-ek közt csak a ROFS2-ben van eltérés a képfájlok formájában, a többi megegyezik.

Van egy régebbi cikk az oldalon amiben megtalálható egy JAF leírás ami leírja mit hogyan kell: http://upfone.hu/hir/toltheto-nokia-c6-os-firmware-5800-hoz-es-5530-hoz

"Magad uram, ha nincs szolgád!"

Van egy régebbi cikk az oldalon amiben megtalálható egy JAF leírás ami leírja mit hogyan kell: http://upfone.hu/hir/toltheto-nokia-c6-os-firmware-5800-hoz-es-5530-hoz

A két verzióban csak a ROFS2-es fájlok térnek el, így ha máshogy nem is, az N8 stílusú fájljaival (ami megegyezik az Anna stílusúéval) próbáld meg az Anna ROFS2-jével.

Biztos ami biztos itt egy JAF leírás egy régebbi cikkből: http://upfone.hu/hir/toltheto-nokia-c6-os-firmware-5800-hoz-es-5530-hoz

Van egy régebbi cikk az oldalon amiben megtalálható egy JAF leírás ami leírja mit hogyan kell: http://upfone.hu/hir/toltheto-nokia-c6-os-firmware-5800-hoz-es-5530-hoz

Első körben a Menü>Iroda>Beáll.varázsló segítségével kerestesd meg a telefonnal a szolgáltatódhoz tartozó adatkapcsolat beállításokat, a WiFi-t pedig manuálisan ellenőrizd le a Menü>Beállítások>Kapcsolatok>WLAN részben.
Ha nem oldja meg flash-eld újra eszerint a leírás szerint: http://upfone.hu/hir/toltheto-nokia-c6-os-firmware-5800-hoz-es-5530-hoz

Igen, tényleg eltérnek a gyáritól, de ettől függetlenül manuálisan be lehet őket hívni.

Azzal hogy az atirom nem valtozik semmi szoval mindegy nekem meg mindig ezt irja ki hiaba toltom le tobszor es probalom meg tob szamitogepen

PRESS POWER ON NOW!
Searching for phone...Found
Flash files are corupted or missing...

Továbbra sincs a telefonon sem wifi sem 3g.

Próbáltam minden beállítást, újraflashelést, sőt, navifirmel leszedtem a gyári v52-es firmwaret, de ennek felrakása sem segített.

Lehet valahogy ennél jobban kitörölni a telefont??

Ha a gyári firmware-rel sem jó, akkor valószínűbb, hogy hardware-es probléma van a háttérben.

Pedig ez a hibaüzenet már-már iskola példája annak, hogy nem a megfelelő fájl került behívásra az ini-ben való telefon kiválasztás után.
Ahelyett, hogy átírod, inkább manuálisan hívd be MCU-nak a Core.C0r-re végződő fájlt, PPM-nek a ROFS2.V01-re végződő fájlt és APE Variant-nak az Uda.Fpsx-re végződő fájlt.

A teljes un hard reset, a következő módon csinálható meg. Teló kikapcs, zöld+piros+kamera gomb és bekapcs megnyomása egyszerre és nyomva tartása addig, amíg a teló nem kéri a pin kódot. Ha a pin kód kérése ki van kapcsolva, akkor addig, amíg megjelenik a Nokia logó a két kézzel. De vigyázz, mert a készülékről minden adat (Tel számok, képek, videók, SMS-ek, beállítások) eltűnik. A teló olyan állapotba kerül, mintha most csomagolnád ki a dobozából. Tehát kérni fogja a nyelv, a dátum és idő beállítását.
Érdemes előtte csinálni egy biztonsági mentést. A beállításokat ne mentsd, mert ha visszarakod, nagy eséllyel újra jelentkezik a problémád.
Az 5800-án lehet ezt a mentést a memkarira is csinálni, a fájlkezelő/mentés opcióban, ugyanis a hard reset a memkarit nem bántja, tehát az adatok onnan is visszatölthetők.

A tárcsázóba *#7370# -et beírva egyszerűbb hard reset-elni (nem ejted le a telefont).

Tudom igy csinalom elso alkalom ota mert nekem nem olvasta be ini-vel.

Igen, de ilyenkor nem takarítja ki tökéletesen a készüléket. Tökéletesen kitakarítani, csak az általam ismertetett módszerrel lehet.
Egyébként, úgy szoktam csinálni, hogy a piros+zöld+kamera gombot nyomom kézzel, a bekapcs gombot pedig az asztal sarkával.

Közben megnéztem, hogy ha ini-vel hívom be a fájlokat akkor CNT-hez behív egy ROFS3 fájlt, de CNT egyáltalán nem kell.
Nem lehet, hogy ez lesz a gond?