Windows Phone 7 rendszer i8910 Omnia HD-n?

Gondolom már többen is találkoztak e képpel az interneten folytatott böngészés során. A Microsoft Windows Phone 7 új mobil operációs rendszer legutóbbi bemutatásakor feltűnt a képen látható csaknem egy éve forgalomban levő Samsung i8910HD telefon is ezzel a rendszerrel!

A bemutató idején három telefonról mutatták meg a Windows rendszer újdonságait a közönség felé. Mindhárom telefon működőképes eszköz volt. Tehát joggal tehetjük fel a kérdést: lehetséges lesz e i8910HD-re Symbian helyett Windowst pakolni?

Válasz: itt most nem mások, hanem saját véleményt mondok el. 100%, hogy lehet majd telepíteni. Hivatalosan természetes, hogy nem fogják kiadni a rendszert a Symbian helyére, viszont "magán" úton minden további nélkül feltehetjük rá. Ez olyan, mint egy számítógép: tehetünk rá más rendszert is, csak érteni kell hozzá. (A processzortámogatottság itt már megvan).

A helyzet érthető, hiszen egy ilyen jó hardveres telefont felesleges átalakítani, simán menni fog rajt a Windows. Hogy kavarodás azért ne legyen, ezért a külsejét biztos hogy át fogják még alakítani, hiszen 2 egyforma, de más rendszerű telefonra nemigen volt még példa hivatalosan.

De lényeg az lényeg, hogy a Samsung i8910HD tulajdonosok már előre örülhetnek, még ha csak egy próbára is fogják feltenni az új Wint.