Android 4.0-án is navigál az új Sygic v11.2.3 navigációs rendszer

Az Android Marketen megjelent Sygic GPS Navigation már széles körét támogatja a legfrissebb Android 2.3, 3.0, 3.2 és 4.0 rendszerrel ellátott táblagépeknek, mint pl. a Motorola Xoom vagy az Asus Transformer.

A nagy érdeklődéssel várt Google Local Search és kedvenc POI importálás funkciók fejlesztésén kívül a Sygic alkalmazás további jelentős fejlesztéseket is tartalmaz.

Az új interaktív térkép lehetővé teszi, hogy a felhasználók a megjelenő elemeket megérintve arról információkat kaphassanak vagy műveleteket hajtsanak végre a kiválasztott elemhez kapcsolódóan.

Az alkalmazás használata biztonságosabbá vált a beszédszintézisen alapuló Text-to-Speech funkciónak köszönhetően. További praktikus újítás a vizuális figyelmeztetés a következő sebességkorlát változásra, mely megjelöli azt a távolságot is, ahonnan a korlátozás érvényesül.
A Dynamic Lane Guidance (dinamikus sávasszisztens) animációval jelzi bonyolult autópálya kereszteződéshez közeledve, hogy melyik sávot kell választani.

A Sygic GPS Navigation új funkciói:

- Google Local Search
- Dynamic Lane Guidance, animált sávasszisztens, mely megjelenít minden sávot, - kiemelve a választandót

- Text-to-Speech beszédszintézis
- Vizuális figyelmeztetés a következő sebességkorlátozásról a távolság megjelölésével

- Kedvenc POI importálása: http://www.sygic.com/poi
- Quick Search™ (gyorskereső) közvetlenül a térképről elérhető
- Navigálás fotón jelölt pontokhoz, akár galériából megnyitva, akár a Panoramion keresztül térképre feltöltött fotók alapján

- Interaktív térkép – érintse meg bármelyik utcát, POI-t vagy fotót a kijelöléshez, majd érintse meg a megjelenő buborékot a művelet kiválasztásához

- Beállítási lehetőség a text-to-speech hangutasításhoz
- Közlekedési dugók jelzése a text-to-speech funkcióval
- Továbbfejlesztett forgalmi állapot jelzés a navigációs képernyőn
- Események listájának megjelenítése a megtervezett útvonalon a térképen megjelenő forgalmi állapotot jelző ikon megérintésével

- Váltás a gyalogos/autós üzemmód között a jármű nyíl érintésével
- Segélykérő hívás indítása az Info menüpontból