Android körkép: még mindig a Gingerbread vezet

Nem is volt olyan rég mikor bejelentették a Gingerbread verziót, mely gyökeresen meglendítette az Android alapú készülékek eladási listáját. A legtöbb újdonságot és legtöbb frissítést is ez a rendszer kapta, melynek köszönhetően még a mai napig is meghatározó résztvevője az Android tábornak. Igaz, hogy már a Jelly Bean-t nyomogatnánk, de ahhoz még minimum fél évnek kell eltelnie, mire a többi gyártó elkészíti a saját verzióját (és a szolgáltatókról még nem is beszéltünk).

chart

Tegnap került fel a netre az a grafikon, mely a jelenlegi (de JB előtti) Android verzió "részesedést" mutatja. Ezáltal könnyedén leszűrhető hogy a Gingerbread a nyerő, mellette az ICS sem rúghat még labdába. Ez azért is nagy kár, mert két hét múlva jön a végleges JB, és még nyoma sincs a jégkrém aktív terjedésének.

Saját szemmel nézve az lenne a legjobb megoldás, hogy az Apple-höz hasonlóan csak maga a gyártó készíthetne Android rendszerű eszközöket egy-, vagy két készülék és tablet formájában. Így a Google zöld robotos szoftvere a jóval sikeresebb és tagoltabb lenne.