Az alma napja: "Vissza a Machez" beszámoló

A "Back to the Mac", avagy "Vissza a Machez" almás esemény beszámolója következik: Macbook Air, Facetime és Lion OS X az újdonságok közt.

Az Apple a mai napon tartotta meg az igencsak kecsegtető logóval megáldott eseményt. Szinte minden bejelentés megtörtént amire nagyjából vártunk, így hát következzenek az újdonságok részletesebben.

Mac alkalmazások:

Nem múlt el úgy Maces esemény, mikor ne lett volna valamely szoftver, vagy annak frissítésének bemutatása. Ez most is így történt. Elkészült az ingyenesen letölthető iLife '11 csomag (természetesen csak új Machez, a frissítés 49 dollár), melyben megkapunk mindent, amely a gyorsított életvitelünkhöz elengedhetetlen. Ebben benne foglaltatik az új Garage band '11, a friss iPhoto '11 és az iMovie '11 is.

Újdonság a Maces App Store, mellyel akárcsak iPaden és iPhoneon, itt is tudunk alkalmazásokat vásárolgatni, de természetesen akadnak köztük szép számban ingyenes cuccok is.

Hogy ne csak mobilon, hanem Macen is tudjunk egy kattintásra videócseverészni, átportolásra került a ma már 19 milliós számban használatos Facetime is.

Az új Lion OS X-ről dióhéjban annyit, hogy nem kell kifejezetten nagy újdonságokra gondolni, "csupán" belevittek egy kis iOS stílust, ami a felhasználói felületen és ikonokon is meglátszik, valamint elkészült a Launchpad, amivel még könnyedébben érhetjük el kedvenc alkalmazásainkat. A jövő nyarat mindenki jól vésse fel, hiszen akkor fog megérkezni. Bővebben majd akkor mesélünk róla.

Lion (10.7):

Mielőtt lerántanám a leplet a hardveres újoncokról, jöjjön még valami: a Mac össze fog olvadni főleg szoftver terén az iPaddel és az iPhonennal, hiszen a jövendő laptop és asztali eszközökben is jelen lesz a multitouch és gesture opciók, valamint az App Store és egyéb nyalánkságok. De milyen jó lenne, ha ezt mind egyetlen eszközbe tennék? Hát kérem szépen ez soha nem valósul meg, hála a marketingnek.

Macbook Air:

A pille könnyű air széria két új taggal bővül az idei eseményen: az egyik egy netbook lett 11,6"-os képátlóval, a nagytesó pedig a már hagyományosnak tűnő 13,3"-as méretet kapta.

A design nem sokat változott, de észrevehető a különbség, lásd a képeket is.
Teljes méretű billentyűzet, touchpad, SSD, jó akkumulátor, facetime kamera, alumínium ház, nem kedvező ár, valamint Intel Core 2 Duo és Nvidia 320m VGA jellemzi őket.

További képek a készülékekről és a fontos adatok: