Az Apple bemutatta az új iPod zenelejátszókat

A legkisebb jószág az Apple iPod Shuffle, melynél maradt a régi felépítés és design. A 2GB-os beépített memóriát tartalmazó, kijelző nélküli készülék a kezdő zenei mágusok kedvence lehet, azonban a kis tárhely ma már nagyon kevésnek bizonyulhat. Kaptunk egy 15 órás akkumulátor üzemidőt, hang alapú vezérlést és Genius "algoritmust" is.

ipod

ipod

A másik két készülék már bővebb újdonságokkal bír, nézzük meg miben változott a Nano és a Touch!

iPod Nano

Az egyedi szoftverrel tervezett készülék (nem iOS), új designt és menünézetet, nagyobb képernyőt és hosszabb üzemidőt kapott. Az 5.4 mm-es készülék immáron teljes szélsvásznú 2.5 incses TFT képernyővel, Nike+ alkalmazással és lenyűgöző hangzással próbálja majd meghódítani a fiatalok kegyeit. A lejátszóban még Bluetooth 4.0 és az új Lightning csatlakozó is helyet kapott. Továbbá 30 óra folyamatos zenelejátszásra is képes és FM rádió is található benne. Az új generációs Earpods füles pedig egyszerűen szemrevaló és tiszta hangzást biztosít.

ipod

iPod Touch

A legnagyobb változás az érintőképernyőben történt, ugyanis megkapta az iPhone 5 négy incses megjelenítőjét, mely 16:9-es képaránnyal és 1136 x 640-es felbontással rendelkezik. A processzor is gyorsult, ezennel már a iPad 2-ben debütált A5-ös dupla mag futtatja az ugyancsak modern iOS 6 operációs rendszert. A készülék Bluetooth 4.0-át, beépített Siri hangasszisztenst és új Lightning csatlakozót kapott.