Bemutatkozott a HTC Desire HD és Desire Z

A keddi nap nem csak a Nokiáé volt, hanem a HTC-é is. Két új telefont mutattak be az Android szegmensben, ami annyira jó lett, hogy a Nokiának kicsit szégyenkeznie kellett.

A HTC Desire széria két tagja mutatkozott be: Desire Z és Desire HD néven.

Desire HD:

A HD verziós készülék nagyot robbantott, hiszen a következő elemekből épült fel: alapól adott az Android megújabb 2.2-es verziója, aztán következik a 4.3 colos érintőképernyő, alumínium hátlap, 8 megepixel dual vakus kamera HD videó felvétellel, HSPA+ adatátvitellel és 802.11n WiFi-vel a fedélzetén.
A Desire HD 1 GHz-es 8255 Snapdragon CPU-t kapott, 768 MB-nyi RAM kíséretében.

HTC Desire Z: Android alapú QWERTY csúszkás mobil. 5 megapixeles kamerát kapott, beépített QWERTY billentyűzetet és HD videó felvételi lehetőséget. Processzora 800 MHz, RAM-ből pedig 512 MB-ot kapott.

Mindkét telefon beépített Sense UI 3.0-val rendelkezik, amely elsősorban már nem a kezelőfelületre, hanem a hozzá adott szolgáltatásra fókuszál. Ezentúl a htcsense weboldalán keresztül nyomon tudjuk követni készülékünket, változtathatjuk a profilokat, vagy akár adatainkhoz is hozzájuthatunk. Ez nagyon hasznos funkció, viszont csak ezen a két telefonon lesz elérhető, visszamenőleg nem ad ki frissítést a gyártó a többi eszközhöz.