Csendben érkezett a Samsung Galaxy S5 Active

Samsung Galaxy S5 Active

Galaxy S5 Active

Tavaly nem igazán aratott nagy sikert a Galaxy S4 mintájára épített vízálló Active készülék, melyhez erősen közrejátszott a gyengébb hardver és a magas ár is. Az idei évben is elkészült az S5 extrémebb kialakítású verziója, a Galaxy S5 Active, mely május utolsó napjaiban lépett be az amerikai AT&T üzleteibe. Egyelőre sehol máshol nem lehet kapni az új sportos készüléket, de a nyáron valószínüleg hozzánk is elég majd a Samsung újdonsága.

A koreai gyártó nem akarta megismételni a tavaly kiadás gyenge szereplését, ezért ez a készülék egy az egyben megkapta a normál S5 hardverét, pluszban kapott egy erős gumiburkolatot is, mellyel az ütéseknek is ellenáll.

Az új Galaxy készüléket egy Snapdragon 801 Qualcomm lapka hajtja. Az MSM8974AC chip került bele négy Krait 400 processzormaggal, mely 2,45 Ghz-en teljesít szolgálatot Adreno 330 grafikus gyorsítóval a fedélzetén. A telefon 2GB-os memóriát (RAM), 16- vagy 32GB-os tárhelyet, WLAN-t, DLNA-t, Bluetooth kapcsolatot és NFC-t is kapott, de van benne Infraport (IrDA) is. A készülék tömege 170 gramm, akkumulátora 2800 mAh-ás.

A Galaxy S5 Active független ára jelenleg 710 dollár környékén mozog, melyre itthon még az ÁFA is rájön.