E90 és a GPS navigáció

Volt alkalmam többször is letesztelni az E90 beépített GPS-ét.

Nagyon meglepett, mikor láttam, milyen gyorsan talál jelet a vevője. Tudni illik hogy SirfStar I-es antenna található benne, de egyes írások Texas Instruments navigációs chipről is beszélnek. Lényeg, hogy kiválóan működik és 5 műholdat tud egyszerre kezelni, úgy mint az N95 és N95 8GB is.

Programok:

Progamból nincs hiány, hiszen bármilyen látező Symbianra megírt navigációs programmal elboldogul. Nézzünk egy kis ízelítőt:

GARMIN MOBILE XT:

Szerintem még mindig ez a legjobb program, ami tényleg használható, a nagy belső kijelző végett meg hatalmas élmény a navigáció, azt hiszem ezzel rengeteg autós navigációt lever a lábáról. A magyarország térképet majdnem 100%-os lefedettséggel tudjuk használni.

NOKIA MAPS:

A Nokia alap navigációja már vásárláskor rajt van a telefonon, igaz még az első verzió, de a letöltések menüpontból ezt lehet frissíteni a 2-es verzióra. Szépen navigál itt is, csak a térkép kicsit hiányos.

GOOGLE MAPS:

A google mapsról csak annyit hogy baromi látványos és nagyon gyors program, még a belső nagy kijelzőn is "repít". Egy a hátránya hogy csak a pozíciónkat mutatja meg, élő navigációt a beépített GPS-sel még nem tud.

LETÖLTÉSEK:

GARMIN XT: http://upfone.hu/content/garmin-mobile-xt-s60v3-es-s60v5-folyamatosan-fr...

NOKIA MAPS: http://upfone.hu/content/ovi-maps-v318-s60v3-vegleges-az-uj-nokia-maps

GOOGLE MAPS: Írd be a telefonod böngészőjébe a http://m.google.com címet!