Egy forradalmian új billentyűzet: hamarosan indul a Dryft

Egy forradalmian új billentyűzet: hamarosan indul a Dryft

Nemrégiben debütált a Play áruházban az egysoros Qwerty billentyűzet, a Minuum, mely kis méretével és gyors működésével sokak kedvencévé vált. Ám aki szeretne kipróbálni egy még ötletesebb és "lazább" újdonságot, annak érdemes feliratkozni a Dryft béta verziójára, mely hamarosan letölthetővé válik Androidos táblagépekre.

A Dryft egy újabb ötletes megoldással rukkol elő: a billentyűk egy virtuális buborékban elhelyezkedő egyszerű gombok, melyek csoportokban tetszés szerint mozgathatók, és mivel nincs mögöttük háttér, ezért az alatta elhelyezkedő alkalmazás teljes egészében látható. Biztos sokak voltak már olyan helyzetben, hogy a hatalmas (több, mint fél képernyőt elfoglaló) beépített billentyűzettől nem látták azt a szövegbeviteli mezőt, amelybe írtak. Ez a kényelmetlen helyzet itt már nem fordul elő, hiszen a Dryft teljesen észrevétlenül "lebeg" a képernyőn, ezáltal biztosítva a gyors és kényelmes írást.

A készítők több képen is videón prezentálják új szerzeményüket, ezen a linken megtekinthetők a billentyűzet további funkciói, és használat közben is láthatjuk. Az app egyelőre csak Androidos táblagépekre lesz elérhető (hiszen ott van igazán értelme), de lesz telefonos változat is, sőt a fejlesztők iOS-re és Windows Phone rendszerre is tervezik a bevezetését.

Itt lehet feliratkozni a beta kiadásra.