Egyre közelebb az új Android 2.3 és a Nexus S mobil

Már nem kell sokat aludni az új Android rendszerig és egy újabb álomtelefonig, hiszen megérkezett az információ az új készülékről. Frissítve: kép és bővebb paraméter lista

Múltkoriban írtam pár sort az Android rendszer hirtelen verzióváltásáról, ami természetesen most már tényleg igaz lett (cikk itt), és hamarosan érkezik az új 2.3-as gingerbread.

Az új droid rendszer bejelentése és az ezzel együtt megjelenő új mobilkészülék most már biztos, hogy 2010. november 8-án fog megtörténni, amikor a dél-koreai gyártó hivatalosan is bejelenteti az új Nexus S készülékét.

Jól látjuk, az új rendszerhez most nem a HTC, hanem a Samsung fogja biztosítani a hardvert, amely az újabb elméletek szerint a következőkből fog állni:

Az eszköz neve: Nexus S
Futtatott operációs rendszer: Google Android 2.3
Megjelenítő: 4"-es Super AMOLED érintőképernyő, mint ahogy a Galaxy S sorozatban láttuk
CPU: Hummingbird, csakúgy mint a Galaxy S-ben is. (3D powa!)
Hálózat: CDMA még nem ismert, de GSM területeken szinte biztos, hogy működni fog.
Gombok: igen lesz pár fizikai gomb az előlapon.

Már most like, reméljük hogy így is lesz. Aki tud még infókat kérjük ne fékezze magát.

Frissítés: 2010.10.28 - 22:24

Frissítés: 2010.10.28 - 22:57

A kis táblázatban látható egy népszerű és többtízezres látogatószámmal megáldott weboldal látogatottsági forrása. Ebben leszűrték az Androidos készülékeket verziószámra bontva. Ha jól megnézzük, akkor látható, hogy élnek az Androidos tesztkészülékek amikről nézik az oldalt, így szinte várható és igaz, hogy a november 8-ai rendezvényen jelen lesz a 2.3-as frissítés. A 3.0.1-es szám pedig még csak a jövő.