Februárban jöhet a második generációs Nexus 10 tablet

Google I/O 2013: valóban érkezhet a tavaly novemberben bemutatott Nexus 10 utódja? Nos, ez még nem biztos, illik pletyka szinten kezelni, azonban a külföldi hírportálok erősen beszélnek egy négy magos Exynos 5 Cortex-A15 utódról.

Egyáltalán nem csodálkoznánk ha a Google a következő hónapban megjelentetne egy új Nexus táblagépet, hiszen tavaly az Apple is idő előtt újított az iPad készülékén. Lehet hogy ezért igyekszik a keresőóriás, mivel előfordulhat, hogy tavasszal egy iPad 5 is felütheti a fejét.

Az már biztos, hogy a következő Android főverzió a Key Lime Pie lesz, azonban az idejét még nem tudjuk, de az új Nexus 10 megjelenése értelmet is adhat neki. A februárra tervezett második generációs Nexus 10 immáron négy magos Cortex-A15 processzort kaphat egy nyolc magos Mali T678 grafikus gyorsító társaságában. A többi opció valószínüleg nem változna.

Google Nexus 10 februárban kapható olcsón

Valahogy furcsának tűnik ez a korai "pánikkeltés", azonban ha azt nézzük hogy a Nexus 10 novemberi megjelenése ellenére hazákban a készülék még mindig nem kapható (meg nagyon máshol se, sőt a hivatalos országokban is hiánycikk a mai napig), de ha belegondolunk akkor rájöhetünk hogy a gyér ellátottságnak talán még az indoka is lehet a februári továbbfejlesztett változat megjelenése.

Aki nagyon szeretne hónapok óta egy Nexus 10-et vásárolni, annak azt tanácsoljuk hogy várjon még pár hetet, hátha megérkezik egy jobb verzió melyre azonnal le lehetne csapni.

Arm MALI-T678 nexus 10