Hétvégi gyorshírek: Nexus 5, két új Desire és JB frissítések

Samsung Galaxy Note 10.1

Ez a hét a megszokottnál több hírt és meglepetést hozott, így összeszedtük őket egy csokorba:

1. Jelly Bean frissítést kap a Sony Xperia S, méghozzá még márciusban, annak is az utolsó hetében. Régebben már szó volt egy áprilisi update-ről, azonban a külföldi hírek szerint ez a csomag még ebben a hónapban megérkezhet Európa számára - link.

2. Még nem áldozott le a Samsung Galaxy Note 10.1 ideje. A fél éve már piacon levő Nexus 10 mellett még egy kicsit labdába rúghat az S-Pen tollal felszerelt tablet, hiszen most Koreában kiadásra kerül egy "Medical Hub Edition" változat, mely az egészségügyi szektor részére készül a könnyebb és látványosabb munkavégzés érdekében - link.

3. Nagy megleptést tartogat a HTC új vásárlói részére, hiszen aki a HTC One megjelenésekor (április 26-ától egészen május végéig) vásárol új készüléket és leadja mellé régi használt mobiltelefonját, az 100 dollár kedvezményt kap az új okostelefon árából. Az akció nem jöhetett volna létre, ha a Samsung Galaxy S4 nem jelenik meg, azaz a konkurenciától való félelem erős árcsökkentésre kényszerítette a gyártót - link.

4. Olyan pletykák járják körbe a Samsung háza táját, melyek azt mesélik hogy máris érkezőben van a Galaxy Note 3 táblatelefon. Ezt onnan spekulálták ki, hogy a Galaxy S4 bejelentése után máris megjelent pár érdekes tartozék - köztük egy Game Pad is, mely maximum 6.3" incses telefonhoz is passzolni fog. Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy hamarosan még brutálisabb Samsung készülék is érkezhet - link.

5. Olaszországban 699 euróba fog kerülni a Galaxy S4, és április végétől már kapható lesz a nagyobb EU-s országokban. Örömmel közölhetjük azt, hogy az európai variáns a 8 magos Octa processzort kapja meg, az USA-ban viszont Snapdragon 600 kerül bele - link.

6. Megérkezett a Jelly Bean frissítés az európai LG Optimus L9 okostelefonokra, az OTA frissítés mérete pontosan 575MB lett. A készülék hazánkban is frissíthető - link.

7. Két új HTC típus került fel a netre, mely az állítások szerint hamarosan kibővítheti a Desire szériát. A két új okosmobil a Desire P (model szám T326h) és Desire Q (T328h) lesz. Mindkét telefon kedvező áron kerül majd a boltok polcaira - link.

8. Kiszivárgott a következő Nexus telefon: a Google X Phone névre keresztelt készüléket ismét az LG gyártja majd, és Nexus 5 néven fog megjelenni. Kép is van róla, ezt a következő posztban be is mutatjuk majd a részletes specifikációkkal (3GB RAM, DVB-T vevő, Snapdragon S800, és sokan mások) - link.

9. Andy Rubin lemondott a Google Android operációs rendszer további fejlesztéséről, helyét Sundar Pichai veszi át, aki jelenleg a Chrome projectért felelős munkatárs. Andy - a rendszer ősatyja - a kezdetektől építette az Android karrierjét, választása meglepően érkezett, de reméljük továbbra is tündökölni fog a legkedveltebb mobil operációs rendszer.

10. Frissült a mobilalkalmazásunk: az Upfone app új 1.3-as verziója elérhető a Google Play-en - link.

11. Végül pedig jöjjön pár kitűnő Androidos háttérkép HD felbontásban a Cruzer Lite jóvoltából - link.