Hivatalosan is megérkezett az új Nexus 7 táblagép, ára 229 dollár lesz

Hivatalosan is megérkezett az új Nexus 7 táblagép, ára 229 dollár lesz

Bemutatásra került az új Nexus 7 táblagép, vele együtt az Android 4.3 rendszerfrissítés is, lássuk mit tud és milyen áron lesz kapható pár héten belül az új Android tablet.

Nexus 7

Az új Nexus 7 vékonyabb (1.8mm-rel), keskenyebb (2.75mm-rel) és 50 grammal könnyebb elődjénél. A négy magos processzor egy Qualcomm Snapdragon 4 Pro típus, mely 1.5GHz-es frekvencián pörög, rendszermemóriából 2GB jutott bele, továbbá a képernyője egyszerűen szenzációs és egyedülálló a 7 incses tabletek között, mely 1920 x 1080, azaz Full HD felbontású. Technológiája maradt az IPS, a DPI a felbontással pontosan 323-ra nőtt. A képernyő további újdonsága, hogy 30%-al szélesebb színskálát vonultat fel, ezáltal még élethűbb képet kapunk. A tablet két hangszórót kapott, mely támogatja a térhatású hangokat is.

Fényképezőból előre és hátulra is került a gépbe, előbbi 1.2MP, utóbbi pedig 5MP, melyekkel természetesen videót is lehet rögzíteni HD felbontásban. Mobil adatátviteli lehetőségek is elérhetőek a készülékben, mely egy az egyben támogatni fogja az összes szolgáltató hálózatát.

Akkumulátora 9 órányi videózást is kibír, böngészéből pedig csaknem 10 óra áll rendelkezésünkre. A táblagép Android 4.3 rendszerrel a fedélzetén érkezik az alábbi árakon és az alábbi országokban az elkövetkezendő hetekben:

1. Amerikában július 30-tól kapható lesz a Play áruházban és a többi környező üzletben
2. Anglia, Németország, Kanada, Franciaország, Dél-Korea, Spanyolország és Ausztrália: pár héten belül érkezik

Árak:

16GB modell: 229 dollár
32GB modell: 269 dollár
32GB + LTE modell: 349 dollár

Nexus 7 specifikációk