Hogyan vezéreljük tévénket okostelefonunkkal?

Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan felejtsük el a TV-nk távirányítóját, és helyette okostelefonunkat alkalmazzuk a műsorok és egyáb netes funkciók eléréséhez és vezérléséhez. Mindez könnyed és egyszerű, csupán egy Android vagy iOS alapú okostelefonra, és egy Wi-Fi-s televízióra van szükségünk. Az okostelefonunk segítségével akadály nélkül irányíthatjuk kedvenc tévénket, könnyedén gépelhetünk és netezhetünk rajta, megnézhetjük az adások információt, és még kedvenc filmünket is elindíthatjuk.

A pontos követelmények:

Televízió: beépített Wi-Fi-s vagy USB porttal rendelkező Samsung TV (USB esetén külsőleg csatlakoztatható Wi-Fi-t igényel), C, D, E TV típusok 2010-től.
Okostelefon: Android 1.5 vagy ennél nagyobb verzióval rendelkező bármely Wi-Fi-s okostelefon, vagy iOS készülék (iPhone, iPad).

tv remote

Televíziónk távirányítása egy egészen egyszerű folyamat:

1. Töltsük le az alábbi programokat a Google Play-ről vagy az iTunes-ról.
2. Telepítsük fel az appokat a készülékünkre.
3. Kapcsoljuk be TV-nket, majd csatlakozzunk fel vele otthoni hálózatunkra (fontos, hogy azon a Wi-Fi routeren legyen mindegyik eszköz)
4. Miután a TV felkapcsolódott a hálózatra, indítsuk el telefonunkon a programokat, majd kerestessük meg vele a TV készüléket.
5. Innentől beugrik a távirányító képe, mely szinte teljesen olyan és úgy működik, mint a fizikai távkapcsoló.

A bemutató valós élményken alapul, tesztem alanya egy Samsung UE-C6500-as Internet TV, egy Samsung Galaxy Nexus és egy iPad 2 volt. A fent említett alkalmazások díjmentesen letölthetőek a megadott internet címekről. Az iOS-hez linkelt app a Samsung saját alkalmazása, mely Androidra is elérhető. Viszont ahogy látható, Androidra nem ezt linkeltem, mivel Jelly bean alatt még nem működik, ám a SamyGO appja igen.

Jó szórakozást és kényelmes tévézést mindenkinek.