Hoppá! Nokia és Palm egyesülés?

Minden pletykát ne higgyünk el, de ha a Bloomberg számol be valamiről, arra érdemes odafigyelni. Főleg, ha arról van szó, hogy a Nokia beveszi a Palm várát. Hmm...

A sunnyvale-i székhelyű a Palm 20 millió részvényt bocsájt ki, 16.25 dolláros (kb. 3000 forintos) áron. A Bloomberg híradása szerint a részvénycsomag felkelthette a Nokia érdeklődését. A világ vezető mobilgyártójának azért lenne jó a bevásárlás, mivel az amerikai piacon nem áll túl rózsásan a helyzetük, a Palm termékeivel pedig némileg erősíthetnék pozíciójukat az USÁ-ban és világszerte is. Az idén a Prevel és a Pixivel támadó Palm 823 millió készülék eladása mellett 164.5 millió dollárnyi nettó veszteséget könyvelhetett el az elmúlt negyedévben, amely forintra átszámolva közel 30 és fél milliárdnyit jelent.

Elemzők szerint a Palm egy részvénye 17 dollárt ér magának a Palmnak, de a nagy versenyben akár 25-30 dollárt is megérhet a Nokiának. Az akvizícióról szóló híreket egyelőre a Palm és a Nokia szóvivője sem kívánta kommentálni.

Mindenesetre érdekes és a Nokia szempontjából teljesen logikusnak tűnik az elképzelés. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: Mobil Portál