iPhone 5 fail: kopó burkolat és buborékos képernyő

Az új iPhone 5 szeptember 21-én, azaz pénteken debütált a világ nagyobb országaiban, és a napok óta a boltok előtt várakozó tömeg szinte az összes készüléket felvásárolta. Aztán eltelt pár óra, majd eljött a mai nap, és a vásárlók nagy része máris felfedezte az első hibákat, mely sajnos szoftveresen egyáltalán nem javítható.

Az iPhone 5 kopik:

Anno amikor megjelent a HTC One S a saját különleges fémburkolatával, mindenki vitte mint az 5 forintos zsemlét. Aztán eltelt pár hét, a készülék élei elkezdtek kopni, a gyárilag felsütött réteg szépen levált a burkolatról. Ez nincs másképp az iPhone 5-tel sem, csak itt az a bökkenő hogy még a második nap sem telt el. A felhasználók a SIM tálca és a kerekített élek mentén történő kopást szemléltetik az alábbi képeken. Az eset mindkét színvariánst érinti, tehát nem csak az anodizált fekete-, hanem a sima felületű fehér is kopik (vagy karcolódik):

ios

ios

ios

ios

A kopás mellett karcok is megjelennek a készüléken. Volt olyan vásárló, akinek gyárilag karcos volt a készülék széle és hátlapja is:

ios

Az iPhone 5 képernyője buborékos és villog:

Azt még nem tudni hogy gyári hiba e, vagy csupán ragasztó és egyéb párolgó anyagok miatt sárga és/vagy buborékos a friss tulajdonosok iPhone-ja:

Frissítés (2012.09.22 - 21:16):

Egy magyar vásárló is jelezte a kopást a Twitteren:

kopik az iphone 5