Itt a legerősebb csúcsmobil, az LG Optimus G

A hét elején kapott lángra az egyik kémfotó, melyen az újabb hatalmas képernyővel felvértezett LG Optimus G pózolt. Ez ma igaz lett, és Koreában már hivatalos a világ jelenlegi leggyorsabb okostelefonja.

lg optimus g

A készülék True HD (1280 x 768) pixel febontású IPS LCD képernyőt kapott, mely állítólag még az AMOLED technológiát is megszégyeníti (mondja az LG). A mobilnak csupán 3mm vastagságú kerete van, így lekapcsolt megjelenítőnél ez aligha látszik, az egész telefon olyan mint egy nagy képernyő. 2GB DDR2 RAM-ot kapott, mely bőséges helyet kínál a futó appoknak, melyek Android 4.0 alatt lépnek működésbe. Hátlapi kamerája 13 megapixeles, az előlapon pedig egy 1.3 MP-es fényleső kapott helyett a videóchat funkciókra. A 2100 mAh-ás akkumulátor 1-2 napot bőven tudja táplálni a mobilt, így töltőhöz sem kell gyakran nyúlnunk.

A készülék simán leveri a jelenleg legsikeresebb készüléket, a Samsung Galaxy S III-at, mivel 28nm-es gyártási technológiával készült. Négy magos SoC-ot kapott (Qualcomm Snapdragon S4 Pro, APQ8064), egyenként 1.5 GHz-es magonkénti frekvenciával és Adreno 320-as grafikus gyorsítóval. Ára egyelőre nem ismert, de idén még Európába is megérkezhet. Első ránézésre garantált vétel lehet az LG újdonsága.