Kié a jobb kijelző: iPhone 4 IPS Retina vagy Galaxy S AMOLED?

Az új iPhone 4-be hihetetlen felbontású Retina Display került IPS technológia ötvözésével. Steve egy az egyben ezzel alázza a Samsung Super AMOLED képernyőit. Vajon joggal teszi ezt? Tegyük csak tisztába a dolgokat!

Ahogy azt az elmúlt napok iPhone 4 bejelentéséből megtudhattuk, a legújabb Apple telefon 960x640 pixel felbontású kijelzőt kapott, amely folyamatos, pixel nélküli látványt nyújt még a legjobban látóknak is. A tűéles iPhone kijelző IPS technológiával készült, mely a kiváló színhűséggel és a legjobb betekintési szöggel párosul. Megjegyzendő, hogy ez is TFT technológián alapul, csupán modernebb formában láthatjuk viszont a régebbi TN-filmes kijelzőket.

Hiába a nagy felbontás és élénk szín, bizony ennek is szükséges külön háttérvilágítás, amely ennyi pixelszám mellett jócskán szívja az akkut.

Ellenben a Samsung modern Super AMOLED kijelzője igaz, kevesebb pixelszámmal bír, viszont a betekintési szöge még nagyobb, valamint a színek is élénkebbek, maga a kijelző is vékonyabb, modernebb felfogással bír.

Az Apple elhitető hadművelete Kedves Olvasóinknak ezzel nem fog beválni, hiszen az AMOLED fényévekkel jobb, kevesebbet eszik, keskenyebb és szebb képet produkál. A pixelszám meg egy ekkora mobilban bőven elég 800 széles számban.

A Samsung így reagált az Apple képernyőjre: "Az iPhone 4 retina kijelzője szép, de nem AMOLED"