Megérkezett az Internet Explorer 8 beta!

Megérkezett a Microsoft legújabb böngészőjének új betája. Rengeteg újítás talált benne gazdára, amit továbblépve megtekinthetsz...

A cég honlapján publikált információk szerint az Internet Explorer 8 Beta 1 számos funkcionális fejlesztést fog magában hordozni. Így például jelentős plusz funkcionlitással fog bővülni a böngészés közben előhívható helyzetérzékeny jobb gombos menü, amelynek köszönhetően rendkívül egyszerű lesz például egy weblapba ágyazott cím megkerestetése a Live Maps térképen, vagy egy link megosztása a Digg, esetleg a Facebook szolgáltatáson keresztül.

Ezen kívül a felhasználók a weboldalak bizonyos részeit is kijelölhetik, és azt későbbi előhívás céljára könyvjelzőként elmenthetik, de a már az Internet Explorer 7-esben is jelen lévő ún. phishing szűrő is jelentős plusz funkcionalitást kínál majd. Utóbbi ugyanis ezen túl nem csak a csaló, de a kártékony programkódokat: vírusokat és férgeket terjesztő weboldalakat is képes lesz felismerni és azok meglátogatási kísérlete esetében erre a felhasználót figyelmeztetni.

Ráadásul a Microsoft egy a programhibák kellemetlen hatásait kiküszöbölő funkciót is beépít majd a Beta változatban, amely így a böngésző összeomlása esetén is képes lesz a munkakörnyezetet helyreállítani, azaz a böngészőe elszállásának pillanatában nyitva lévő ablakokat és füleket újraindítást követően visszaállítani.

Töltsd le az új böngészőt a http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/ie/ie8/features.mspx oldalról!

Forrás: PC fórum