Megérkezett a Sony Ericsson Xperia mini sorozatának új generációja

2011 május 5., London – A Sony Ericsson ma bemutatta Xperia™ családjának legújabb tagjait, az Xperia™ mini és az Xperia™ mini pro készülékeket.

Az eredeti mini széria sikerére építve ezek az innovatív okostelefonok rengeteg hasznos funkcióval bírnak, 1GHz-es Qualcomm Snapdragon™ processzorukon pedig a Google Android™ operációs rendszerének legújabb – Gingerbread 2.3-as verziója fut.

A remek formatervezésű Xperia™ minit és Xperia™ mini pro-t is a Sony – kategóriájában a legjobbnak számító – képalkotó- és megjelenítő technológiáival látták el. Mindkét modell alkalmas HD minőségű (720p) videók rögzítésére, és a Mobile BRAVIA® Engine-en futó Reality Display kijelzőnek köszönhetően különlegesen ragyogó látványt és kristálytiszta képet nyújtanak.

A termékek teljes multimédiás szórakoztató élményt kínálnak. A 3 hüvelykes, karcálló, multi-touch üvegképernyővel rendelkező Xperia™ mini és az Xperia™ mini pro egyaránt hozzáférést biztosít az Android Market™ több mint százötvenezer alkalmazásához. A továbbfejlesztett kezelőfelület akár 16 alkalmazás megjelenítését is lehetővé teszi a nyitó képernyőn. A Facebook inside Xperia™, az Xperia™ család számára kifejlesztett, most bejelentett funkció, amely egyedülálló közösségimédia-integrációt biztosít.

Az elsőként az Xperia™ pro-n megjelent, okos funkciókkal ellátott, optimalizált kicsúsztatható billentyűzet az Xperia™ mini pro-ban egy kompakt okostelefonnal ötvöződik. A kifinomult és gyors Type & Send megoldásnak köszönhetően nem szükséges többé a különféle típusú üzenetek írásához különböző alkalmazásokat megnyitni, a Smart Keyboard pedig automatikusan bekapcsolja a prediktív üzenetírási funkciókat, amikor a felhasználó kihúzza a billentyűzetet. Az Xperia™ mini pro emellett előre telepített Office Suite alkalmazáscsomaggal, valamint a McAfee vírusirtójával érkezik, így a felhasználók azonnal és biztonságosan megtekinthetik vagy akár szerkeszthetik dokumentumaikat útközben is.

„A két új, kompakt XperiaTM készülékkel az eredeti mini sorozat sikerére alapozva szeretnénk még több választási lehetőséget kínálni felhasználóinknak az Xperia™ termékskálán belül. Ezek a rendkívül erőteljes okostelefonok továbbfejlesztett funkciókkal, nagyobb képernyőkkel, és csak a Sony Ericssonnál elérhető, egyedi prémium megoldásokkal bírnak. A rengeteg új funkciónak köszönhetően tökéletes választást jelentenek azon felhasználók számára, akik az Android és a Sony valamennyi előnyét ki akarják használni egy szép és kompakt megjelenésű készülékben“ – nyilatkozta Steve Walker, a Sony Ericsson marketingigazgatója.

A Sony Ericsson ma egy új integrációját is bemutatta, a Facebook inside Xperia™-át, amely az új Xperia™ mini és mini pro készülékekben már megtalálható, és hamarosan az Xperia™ család többi tagja számára is elérhető lesz. A Facebook inside Xperia™ integrálja a telefonban található valamennyi kapcsolatunkat, így a Facebook azonnal elérhető a telefon leggyakrabban használt felületeiről, mint a képgaléria, zenelejátszó, telefonkönyv és naptár. Az emberek egyre inkább az okostelefonjaikon keresztül kommunikálnak, éppen ezért a Sony Ericsson fejlesztéseivel minden eddiginél egyszerűbbé kívánja tenni számukra a lájkolást, a megosztást és a hozzászólást a Facebook inside Xperia™-val.

Sony Ericsson Xperia™ mini – fő funkciók

• A világ legkisebb, HD minőségű videót rögzítő Android™ okostelefonja
• Reality Display képernyő Mobile BRAVIA® Engine-nel
• Helyezzen akár 16 alkalmazást a kezdőképernyője sarkaiba
• Több mint 150 000 alkalmazás az Android Market™-en
• Facebook inside

Sony Ericsson Xperia™ mini pro – fő funkciók

• Ergonomikus billentyűzet és gyors üzenetküldési funkciók
• HD video rögzítés és Reality Display képernyő Mobile BRAVIA® Engine-nel
• Szinkronizálja emailjeit és szerkessze dokumentumait biztonságosan útközben is
• Helyezzen akár 16 alkalmazást a kezdőképernyője sarkaiba
• Több mint 150 000 alkalmazás az Android Market™-en

A Sony Ericsson Xperia™ mini pro és az Xperia™ mini HD-vel 2011 harmadik negyedévének végétől lesz elérhető a kiemelt piacokon.