Megérkeztek az Androidos Nokiák: X, X+ és XL

Megérkeztek az Androidos Nokiák: X, X+ és XL

Az MWC hivatalos sajtótájékoztatóján jelentette be a Nokia három vadonatúj középkategóriás modelljét, melyek Android operációs rendszert futtatnak a Nokia és Microsoft saját alkalmazásaival. A hír tehát igaz, megérkezett a három új Nokia okostelefon, melyet egyelőre a feltörekvő piacra szánnak, de szinte biztos hogy hazánkban is megvásárolhatók lesznek.

Nokia Androiddal, ez a Nokia X és XL

A három készülék a következő:

Nokia X: 4 incses, 840 x 480 IPS képernyőt kapott, 512MB RAM és 4GB bővíthető belső tár került bele. 3 megapixeles kamera lesz a hátlapon. 1GHz két magos Snapdragon processzort és 1,500mAh akkumulátort kapott. Ára 89 euró lesz.

Nokia X+: szinte megegyezik az X-szel, annyi különbséggel hogy RAM-ban már 768MB lesz benne, a többi paraméter maradt. 1GHz két magos Snapdragon processzort és 1,500mAh akkumulátort kapott. Ára 99 euró lesz.

Nokia XL: a legnagyobb készülék a három közül. 5 incses képernyőt kapott (WVGA IPS), 5 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerával felszerelve. 1GHz két magos Snapdragon processzort és 1,500mAh akkumulátort kapott. Memóriából 768MB RAM jutott neki, és 4GB-os tárral szerelték fel. Ára csupán 109 euró lesz.

Egyik készülékben sem lesz Google Play áruház vagy bármilyen Google alkalmazás, helyette Nokia Store és Microsoft appok kapnak benne helyet. Mindegyik készülék AOSP alapra épül, 4.1.2-es Androidot futtat, és természetesen az összes erre írt alkalmazást lehet rájuk telepíteni.