Megjelent Androidra a Microsoft hivatalos távoli asztal alkalmazása

Megjelent Androidra a Microsoft hivatalos távoli asztal alkalmazása

Kapásból 8.0-ás verziószámmal kezdett a Google Playen a Microsoft vadonatúj távoli asztal alkalmazása, mely a legújabb Windows 8.1 operációs rendszerrel párosítva egy asztali számítógép élményét hozza el Androidos telefonokra és táblagépekre.

A Microsoft Remote Desktop alkalmazással Windows alapú távoli kapcsolatot támogató számítógéphez tudunk csatlakozni, ezáltal bárhol elérhetjük erőforrásainkat és adatainkat, akárhol is tartózkodunk.

RDP Windows for Android

A program főbb funkciói:

  • Hozzáférhetünk erőforrásainkhoz a távoli asztali kapcsolat segítségével
  • Beépített multi touch irányítás a RemoteFX segítségével, ezáltal bármely Windows gesztus használható
  • Biztonságos kapcsolat az adatok és alkalmazások eléréséhez a Network Layer hitelesítés (NLA) technológiának köszönhetően
  • A távoli kapcsolatok egyszerű kezelése a kapcsolat központtal
  • Kiváló minőségű videó és hang streaming, javított tömörítés és sávszélesség

Hogyan használd?

1. Elsőként engedélyezni kell a számítógépen a távoli hozzéférés vezérlést, melyet a számítógép ikonra jobb egérrel kattintva érhetünk el. A kattintás után válasszuk a Tulajdonságok opciót, majd a megnyíló ablakban a Távoli beállítások fülön jelöljük be a bejövő kapcsolatok engedélyezése sort.

2. Töltsük rá Androidos készülékünkre a fenti alkalmazást, majd a megtekinteni kívánt számítógép IP címét beírva (plusz felhasználói név és jelszó, esetleg domain) beléphetünk a rendszerbe.

3. Fontos, hogy az Androidos eszköznek és a számítógépnek is egy hálózaton kell lennie. Természetesen VPN kapcsolattal is működik, ha például céges gépet szeretnénk elérni.

Letöltés (Google Play)