Meríti a telefont az Android 4.3? Itt az átmeneti megoldás

Meríti a telefont az Android 4.3? Itt az átmeneti megoldás

Hamarosan érkezik az Android Kitkat, a Google már régóta dolgozik az új rendszeren. Ebből látszik, hogy a kutyafuttában kiadott Android 4.3 frissítés nem volt egy nagy dobás, sőt több probléma is volt vele, melyet a keresőcég egy kisebb frissítéssel javított. Azonban még mindig megmaradt egy súlyos hiba, az pedig az akkumulátor rohamos merülése.

Android 4.3 akku gyorsan merül, MMS hiba

A hibajelenség Nexus 4-en, Galaxy Nexuson és 3G-s Nexus tableteken érzékelhető (a beépített modem miatt), mivel az SMS és MMS küldéssel kapcsolatos. Az "Üzenetek" alkalmazás ugyanis még alvó állapotban is ébren tartja a készüléket, ezáltal rohamosan merítve a telefon akkumulátorát. Ez a bug sajnos csak a Google következő frissítésével oldódna meg, viszont addig van rá egy átmeneti megoldásunk, mellyel véglegesen leállítható az ébren levő processz.

1. Lépjünk be a Menü -> Beállítások -> Továbbiak -> Mobilhálózatok -> Hozzáférési pontok nevei menüpontba.
2. Töröljük a szolgáltató által beállított MMS apn bejegyzést. Telekom esetén T-Mobile MMS, Telenornál Telenor MMS, Vodafone-nál pedig Vodafone MMS. A törléshez először meg kell nyitni az APN bejegyzését, majd felül a három pontra lépve válasszuk az APN törlése feliratot.

A problémát mi is észleltük, és a művelet elvégzése után a készülék akkumulátor üzemideje visszaállt a régi kerékvágásba. Hátránya annyi, hogy MMS-t nem tudunk küldeni és fogadni.