Natív támogatás az Ndrive navigáció legújabb Android frissítésében

Pár évvel ezelőtt még gondolni sem mertünk arra, hogy valaha mobiltelefont használunk navigációs megoldásokra. Ez a gondolat mára beteljesült, és amellett hogy észre sem veszi a mai ember, már szinte mindenki a mobil készülékét használja helyzeteinek megosztására a interneten, valamint a közlekedésben való eligazodáshoz, kirándulásokhoz, túrákhoz.

A mára legkiforrottabb navigációs programok (az autós megoldások mellett) már a legtöbb okostelefonon is futnak. Elég hozzá egy Symbian - iOS - Android eszköz, és máris készen állunk az utazásra.

Persze a navigáció mára már kevésnek bizonyulhat, hiszen legtöbben szeretnénk megosztani helyzetünket másokkal, legyen az a Twitter, Facebook és egyéb megoldások; továbbá az is kívánatos, hogy a készülékünk tökéletesen illeszkedjen mobilkészülékünk operációs rendszeréhez.

Ez utóbbi mondattal vezetném be a legújabb NDrive frissítést, hiszen a már 11-es verziószámnál járó fejlett navigáció képes natívan működni az Android kezei között.

Hogy mit is jelent ez számunkra?

Természetesen azt amit mindenki akar: egy gyors működésű, kevés akkumulátor energiával beérő, multitask támogatással rendelkező programot. Ezt testesíti meg az új NDrive 11 navigáció rendszer szeptember végén kiadott frissítése.

Magát az alkalmazást az NDrive jóvoltából mi is kipróbálhattuk, így hamarosan beszámolok róla egy kis teszt keretei között.

Mit tud a rendszer?

- natív Android OS billentyűzet használata
- multi-touch műveletek integrálása
- kevesebb akkumulátor-energia használat

- közlekedési rendszer mutatása a térképeken
- North-Up mód
- javított, továbbfejlesztett iránytű gyalogosoknak (képernyőforgatás is támogatott)

- dinamikus zoom
- gyorsgomb a 2D/3D nézet váltáshoz
- gyorsgomb a jelenlegi helyzet mutatásához

Hamarosan érkezek a teszttel!