Ne töröld a Google Services Framework adatait!

Ne töröld a Google Services Framework adatait!

Google Services Framework

Sokan tévhitben élnek azzal kapcsolatban, hogy készülékük azért nem frissül hamar, mert a GSF (Google Services Framework) akadályozza azt. Ezért a legtöbben ennek a szolgáltatásnak a memóriáját törlik azért, hogy mihamarabb megkaphassák készülékük frissítését. A Google szerint ez egy nagy hiba, mivel a Google szolgáltatás keretrendszere nem csak a frissítéseket kezeli, hanem több folyamatot is karbantart. Ezért egyáltalán nem ajánlott a leállítása és a benne levő adatok törlése, mert az a rendszer helytelen működéséhez vezethet.

De mire is jó a GSF?

Fiók hitelesítés: a fiókkezelő értesítései a felhasználói név és jelszó megadásához

A Google Cloud üzenetküldés (GCM) és alkalmazások: a GCM az infrastruktúrát kezeli, hogy a értesítéseket küldjön a Google Apps és más, harmadik féltől származó alkalmazásokhoz. Ha GSF adatok törlődnek, az alkalmazásokat használó GCM leállhat a készüléken

Véletlenszerű viselkedés: néhány Google alkalmazás és a harmadik féltől származó alkalmazások is véletlenszerűen viselkedhetnek, ezek monitorozására is alkalmas eme szolgáltatás

A szoftver frissítésekről meg csak annyit, hogy ezek után érdemes megvárni míg a készülék magától jelez, majd ezután töltsük le és telepítsük az új firmware-t.

Amennyiben már töröltük a szolgáltatás adatait, úgy állítsuk vissza készülékünket a gyári beállításokra. Figyelem: visszaállításkor minden adat elveszik, ezért előtte készítsünk mentést készülékünkről!