Google Nexus 7 képernyő problémák

Várhatóan a teljes készletnek hűlt helyét szagolhatja majd az Asus, mikor eladásra indítják az eddig legyártott Nexus 7-eket. Remek visszajelzések hangzottak el az eddig kiadott darabokról, és további pozitívum a kedvező 199 dolláros ár és négymagos Nvidia processzor. Ám a tömegtermékeknek is vannak hátrányai, ahogy a Nexusnak is: elsőként a képernyővel akadtak problémák.

Az esetet úgy hívják hogy szellemkép: a kijelzőn megjelenített adatok az új adatokra való váltás után is láthatóak, és csak kb.: fél perc elteltével tűnnek el. Igaz hogy a képernyő egy remek darab nagy betekintési szöggel és csaknem HD felbontással, ám a képen is látható hiba a legtöbb esetben zavaró lehet. Hivatalos válasz még nem érkezett a Google-től, de kiváncsian várjuk a magyarázatot és az esetleges javítási megoldást.

Kiegészítés: ilyen eset leggyakrabban az AMOLED képernyőknél szokott előfordulni, nálam néha a Galaxy Nexus is ugyanezt produkálja. Ha a szellemkép túl hosszú ideig marad a készülék képernyőjén, akkor a Google-nek ajánlott lesz azonnali intézkedést bevezetni.

Súgó: első képen a valódi kép, másodikon pedig a megmaradt szellemképe látható.

u

8