Nokia Netbook - A verseny elkezdődött!

Figyelem-figyelem! Nokia Netbook érkezett 12 órás üzemidővel. Kérem vigyázzanak, mert extra sebességgel közeledik!!! - hangzik egy hangszóróból...

Nos a meglepetés teljes erejével robbantott a Nokia: itt a Nokia laptop! Lépj tovább az infókért!

Félnapos üzemidővel kecsegtet a finn gyártó Intel Atom processzor köré épített HSPA, WLAN, GPS és Bluetooth modullal szerelt mini notebookja.

A finn óriás hivatalosan is bejelentette, hogy a szeptember 2-án kezdődő Nokia World 2009 alkalmával minden részletében leleplez majd egy Intel Atom processzorral szerelt, Microsoft Windows alapú mini laptopot, mely egy új termékvonal első fecskéje is egyben. A Nokia Booklet 3G – mint arra nevéből is következtetni lehet – WLAN mellett 3G és HSPA átviteli képességekkel is rendelkezik, vagyis nagy valószínűséggel számos szolgáltató kínálja majd mobil internetes adatcsomagokkal előfizetéses konstrukcióban. A 10 hüvelykes kijelzővel szerelt, mindössze 20 milliméter vastag és 1.250 grammos, egyszerű vonalvezetésű mini notebook mérsékelt terhelés esetén egy feltöltéssel akár 12 órán át is üzemképes, vagyis hosszabb utazások során is használható marad.

A videokonferenciákhoz beépített kamerával, mikrofonnal és sztereó hangszóróval is felvértezett jövevény helyfüggő szolgáltatások igénybevételére is alkalmas, mivel a beépített GPS modulnak köszönhetően az Ovi Maps widget könnyen keres a közeli helyszínek között. A mini laptop emellett közvetlen elérést kínál valamennyi Ovi szolgáltatáshoz, beleértve a többmilliós katalógussal kecsegtető online zenetárat is. Az előre telepített Ovi Sute USB és Bluetooth kapcsolaton keresztül egyaránt képes Nokia mobilokat kezelni, de az SD foglalat segítségével közvetlenül a memóriakártyák kezelése is megoldott. A HDMI kimenettel is rendelkező Nokia Booklet 3G részletes specifikációja csak jövő szerdán kerül bejelentésre, ám addig is itt van ízelítőnek néhány látványterv, illetve az alábbi linken elérhető bemutató videó.