Nyugdíjba vonult az Android Market, itt a Play

Az Android kezdeti térnyerése óta még csak alkalmazásokat kínált a Google internetes áruháza, ahonnan a zöld robotos rendszer tulajdonosai bőszen töltögethették a segédprogramokat és játékokat. Az utóbbi évek alatt ez a tendencia fejlődött, hiszen az appok mellet már könyvek, zenék és videók is szerepeltek a kínálatban. A Google végül az egységesítés mellett döntött, így az összes letölthető tartalom ezentúl a Google Play márkanév alatt fog futni. A Market, mint régóta megszokott név tehát megszűnt, így lassan minden Android alapú készüléken cserére kerül a fő alkalmazás. Nálunk Magyarországon egyelőre csak az áruház modul frissült, azonban a többi funkció is várhatóan új verziót kaphat az év során.

Ahogy a képeken is látszik, nálam már cserére került az áruház ikonja, valamint a név is Play áruházra változott (Galaxy Nexus).

A váltás Android 2.2 rendszertől felfelé elérhető.

Frissítés: érdemes nézegetni az alkalmazás főoldalát, hiszen a Google Play átállás keretében számos játék és alkalmazás kedvezményesen vásárolható meg az áruházból.