Október 14-én érkezhet az LG Nexus 5 és az Android 4.4 Kitkat

Október 14-én érkezhet az LG Nexus 5 és az Android 4.4 Kitkat.

Android Kitkat és Nexus 5 október 12-én

Friss hír (vagy pletyka) kapott szárnyra így péntek 13-án, hiszen az előzetes információk szerint október 14-én, azaz 1 hónap múlva kerülhet bemutatásra a Google (LG) Nexus 5 okostelefon és az Android 4.4 Kitkat operációs rendszer. A hír értékesebb része az új Android kiszivárgott változáslistája, melyből most megtudhatjuk hogy milyen újdonságokkal készül a Google a nagy napra:

  • megoldódik a többféle képernyő felbontásból adódó fragmentációs probléma
  • elérhető lesz a Miracast technológia (képernyő tükrözés tévére és más eszközre vezeték nélkül)
  • új vizualizációs elemek a Galériában
  • új API felület az animációk számára
  • változtatható kijelölő szín a menüben (alapértelmezett kékről lehetőség lesz más színre váltani) - esetleg témázási lehetőség?
  • új értesítéssel kapcsolatos widgetek

A frissítés október 14-én azonnal elérhető lesz a régebbi Nexus készülékekre is, köztük a Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 és Galaxy Nexus mobilokra és táblagépekre. A hír még csak pletyka szinten terjed, ám nagyon nem szoktak mellébeszélni, így lehetséges hogy pont egy hónap múlva már javában teszteljük az új rendszert.

A Google hivatalos Android oldalán az alábbi rövid bejegyzés "árulkodik" a megújuló felhasználói élményről: "It’s our goal with Android KitKat to make an amazing Android experience available for everybody."