QHD képernyővel és fémburkolattal érkezik tavasszal a Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 tavasszal

Az eddig hallott pletykáknak még nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget, azonban az elmúlt hetek említései és kiszivárgásai már nagyon közel járnak a Samsung Galaxy S5 végleges formájához.

Samsung Galaxy S5 2014

Az S - S2 - S3 - S4 készülékeknél már megszokhattuk a műanyag házat, mely nem volt méltó a Samsung régebbi prémium vonalának anyagminőségéhez. Igaz, hogy a beépített alkatrészek, pl.: GPS vevő és antenna részére nem igazán kedvez a fém ház, de ahogy az Apple is nagy kínszenvedésének árán megtanult jól működő házat készíteni, most itt az idő hogy ezt a Samsung is pótolja.

Az idei évben - várhatóan tavasszal - megjelenő Galaxy S5 ezúttal már fémburkolatot kap, mely visszahozza a régen használt megjelenést és strapabíróságot. Ez még nem minden, hiszen belsőleg még több fejlesztést kap majd a készülék: ilyen lesz a 2560 x 1600 pixeles felbontású képernyő (várhatóan marad az AMOLED, de nem kizárt a PVA technológia alkalmazása sem). Processzorból a legújabb Exynost kapja majd (CES-en láthatjuk majd), valamint ebben a telefonban debütálhat majd az új 4GB-os DDR3-DDR4 memóriamodul, mely értelmet ad a 64 bites megoldásoknak is.

A Galaxy S5 vonal mellett lesz egy F széria is, mely szintén a csúcskategóriába fog tartozni, viszont ezek a készülékek a pletykák szerint inkább a megjelenésre és exkluzivitásra törekednek majd.