Stílusos analóg óra widgetek Androidra

Eddig nem igazán jött be nekem az Android kezelőfelület puritán mivolta, sőt a hozzá adott widgetek sem a legszebbek. Így nagy választás elé állítottam magam: keressünk végre egy normális órát a főképernyő első lapjára!

Rengeteg választási lehetőségünk van, hiszen a Play áruház tele van szebbnél-szebb időmérőkkel, azonban (maximalista létemre) egy olyan widgetet kerestem, mely egy jó darabig biztosan ki kell hogy szolgáljon.

Aztán megtaláltam a DNS project alkalmazásait, köztük egy HTC skinnel is ellátott órát is. A cikk végén be is linkeltem a lapot, így bárki letöltheti magának ezeket a gyönyörűségeket. Először arra is gondoltam, hogy ha nem találok normális app-ot, akkor gyorsan nekiállok egyet-kettőt készíteni, de szerencsére jött a felmentő sereg.

Hogyan kell használni?

Először is le kell töltenünk a fő alkalmazást innen, majd utána telepíthető a három darab skin pack. Ezután az óra a widget menüből már kihúzható a főképernyőre. Kihúzáskor felajánlja a skinek közüli választást, a megváltoztatáshoz újra ki kell tenni az órákat a kijelzőre.

A program előnye, hogy nem eszi meg fél nap alatt az akkumulátort, így bátran kipakolhatunk belőle többet is. Extraként megemlíthető a másodperc mutató beállítási lehetősége, de így már nagyobb a program erőforrás igénye.

Tesztkészülék: Galaxy Nexus - ICS 4.0.2