Symbian 9 hack: Minden fájlhoz hozzáférhetsz! - 1. rész

Ahhoz, hogy telefonunkon MINDEN rejtett fájlt elérjünk, a következőket kell tenni:

Töltsd le az Active Python alkalmazást és telepítsd fel a PC-re!

Majd töltsd le a PySerial alkalmazást is (lent a csatolmány)!

Továbbá ha PreFP1-es mobilod van (S60 3rd Edition, pl.: N80), akkor töltsd le ezt: hack_perms_s60v3.zip (lent a csatolmány)

Ebből a csomagból a s60_3_0_app_trk_2_7.sisx fájlt telepítsd fel a telefonra. A HelloCarbide.sis-t szintén telepítsd a telefonra. A HelloCarbide.exe-t pedig a C:\-be kell másolni, tehát így fog kinézni az elérhetősége: C:\HelloCarbide.exe

Vagy ha újabb a rendszered (S60 3rd Edition FP1, pl.: N95), akkor pedig szedd le ezt: hack_perms_s60v3_FP1.zip (csatolmány lent)!

Ebből a csomagból a s60_3_1_app_trk_2_7.sisx fájlt telepítsd fel a telefonra.

Ezek után a telefont Pc Suite (Nokia) módban csatlakoztasd a
számítógéphez, de magát a Pc suite programot kapcsold ki/állítsd le! Menj a (Vezérlőpult - Rendszer - Hardver) Eszközkezelő-be és nézd meg, hogy a hányas porton csatlakozik a telefon a számítógéphez. Jegyezd meg a COM port számot!

Ezek után indítsd el a telefonra feltelepített AppTRK progit. Ha BT-n akar csatlakozni, akkor lépj az Options - Settings - Connections menüpontra, és állítsd be hogy USB csatlakozás legyen! Ha kész, lépj vissza és Options - CONNECT!

A következő lépésben az előzőleg letöltött csomagból fogjuk a .py
kiterjesztésű fájlt és a Jegyzettömbbel megnyitjuk szerkesztésre. Ha ez megvan, Ctrl+F billentyűkombinációra előhozzuk a keresést és beírjuk, hogy "ser =" idézőjelek nélkül. Erre keressünk rá és írjuk át a COM portot az előzőekben megjegyzett szám mínusz egyre. Tehát ha 6 volt a COM port száma, akkor a ZÁRÓJEL közé 5-öst írunk.

Ezután a Fájl - Mentés-el elmentjük. Ne másként mentsd, elég egy sima mentést rányomni.

Ha ezekkel megvagyunk, már csak kettőt kattintva a .py fájlra elindul a művelet. Amennyiben azt látjuk az ablak egy részében, hogy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!candidate!!!!!!!!!!!, a folyamat sikerült. Várd meg míg bezárul a program! Ne lépj ki belőle addig.
Ezután már minden fájlhoz hozzáférhetsz, akár a C:, akár a Z: meghajtón! Lehet őket módosítani is, de csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

Telefonújraindítás után újból elérhetetlenné válnak a rendszerfájlok, ezért kitalálták a CapsOff - CapsOn "alkalmazás"okat, amikkel ki-be kapcsolhatjuk a hack-et.

Telepítsük a telefonunknak megfelelően és a CProfDriver_SISX.ldd fájlt fájlkezelő segítségével másoljuk be a C:\sys\bin mappába.
Ezután már telefonújraindítás után is kapcsolgathatjuk a hack-et. Fontos: CapsOn a normál mód, CapsOff a hackelt mód!