Szeptemberben érkezik a Samsung hajlítható okosórája

Samsung okosóra

Hajlékony AMOLED képernyőt és kellemes design-t kap a Samsung okosórája, mely a szeptember 4-ei berlini IFA bemutatón fog debütálni. Az óra terve már régen elkészült és pár hete kering a neten, de végső fotó még nem készült róla (a cikk főoldali képe illusztráció).

A Samsung órájának érkezését a Bloomberg is megerősítette, mely több információ forrás szerint Galaxy Gear néven fog megjelenni. A készülék nem lesz önálló szerkezet, teljes funkcióinak eléréséhez szükségünk lesz egy okostelefonra, mely segítségével hívást és SMS-t is fogadhatunk, továbbá e-maileket is megtekinthetünk vele. Operációs rendszere egyelőre nem ismert, de nagy valószínűséggel egy egyszerű szoftver kaphat majd, mely képes lesz az Android újabb verzióival kommunikálni.

Samsung, Casio, LG okosóra, Databank, G-Shock óra

Közben az Apple is gőzerővel fejleszti saját óráját, mely az iWatch névre hallgat. Viszont egyáltalán nem biztos hogy siker lesz, hiszen pár éve az LG okosórája kudarcba fulladt, viszont a jelenleg még mindig kapható nagy tudású és több éves akkumulátor üzemidejű Casio órák (Bluetooth és Data Bank változatok) továbbra is viszik a pálmát és eladási rekordokat döntenek. Lehet, hogy ez is elég az embereknek?