Szoftverteszt: Resco Photo Viewer

Ismét egy új szoftverteszt következik. Balazs012 olvasónktól kaptuk, ezúttal is köszönet neki. Olvassátok és persze próbálja ki mindenki az új programot.

Resco Photo Viewer v6.0

Erről a programról pár sorban nehéz írni, mert elég sok funkció található meg benne, de azért megpróbálkozom vele. :D
Legelőször meg szeretném említeni, hogy a programot be lehet állítani képformátumonként alapértelmezett képmegtekintőnek is, és így nem kell a gyári alap programot használni.

A nagyobb méretű teszt képek ellenére a telefon elég gyorsan dolgozott velük. Jó dolog benne, hogy ha a képeket ismét meg szeretnénk tekinteni, akkor a betöltések gyorsítására a program a kis mintaképeket elmenti, így a későbbi betöltések még gyorsabban mennek (több mint 100 kép ellenére 500 KB-ot sem foglaltak el).

A kis képeket több féle képpen meg tudja jeleníteni (lista vagy ikon) és azok mérete is állítható (kicsi vagy nagy).


Ha a képeket nagyobb méretben szeretnénk megnézni, akkor kétféle megnyitás közül lehet választani kijelzőhöz igazított és valódi méret. Egy kép megnyitása után kapuk egy kis infót a képről, és a kicsinyítési mértékéről, de egy pillanat alatt törölhetjük, elküldhetjük valakinek, vagy akár be is állíthatjuk háttérképnek.


A képet forgathatjuk, tükrözhetjük, átméretezhetjük, és még egyéb dolgokat is csinálhatunk vele.

A programban található úgynevezett Slideshow funkció is, azaz képes a képeket sorban megnyitni, és a képek közötti váltást kis effekttel hajtja végre. A váltásnál lévő effektet több mint 10 közül választhatjuk ki, de akár zenét is le tud játszani a képek nézegetése közben.

Egyszerűbb fájlkezelést is tud pl: másolás, áthelyezés, törlés, átnevezés, stb...

A beállításokban sok mindent személyre lehet szabni, és a program használata könnyű az angol nyelv ellenére is. Nekem elnyerte a tetszésem, főleg hogy sokkal többet tud a gyári beépített képnézőnél.

A program letölthető innen:
http://upfone.hu/?q=content/elkeszult-vegleges-resco-photo-viewer

A programot Nokia N97-en teszteltem, és azon készítettem el a mintaképeket is.
A teszthez 100 db 1600x1200-as felbontású képeket használtam.