Take a Photo: kezdés

Take a Photo: kezdés

Első körben hadd mondjam el, hogy az Upfone.hu lehetőséget adott számomra, hogy az oldalon cikksorozatot indíthassak fotózás témában. Itt nem nagyon fogsz találni az alapokról, működési elvekről és hasonló dolgokról szóló cikkeket, mert ezzel tele van az internet /persze ez nem szabály szerű, de nem ez lesz a fő téma/. A saját látószögem, trükkjeimet, egyszerűbb tutorialokat adjak át a nagyközönségnek, ahol arra próbálok fókuszálni, hogy kis költségvetésből is lehet jó képeket készíteni.

A címe: Take a Photo

Jómagam egy Canon EOS 450D vázat, Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS és Canon 75-300mm f/4-5.6 III USM objektíveket és egy után gyártott BG-E5 markolatot használok. Vaku vételre pedig készülök. Kedvencem a természet, makró, életképek témák.

A későbbiekben rövid és egyszerű, könnyen kivitelezhető trükköket szeretnék írni, hisz nem vagyok híve a hosszú rizsázásnak. Mindig egy-egy kép típus avagy utómunka trükköt fogtok kapni! Itt az első cikkemben a legfontosabb, alap dolgokat sorolom fel és mutatok példákat /saját készítésűeket kizárólag/ amikre a későbbiekben szükségünk lesz.

Első, hogy járj nyitott szemmel, nem biztos, hogy mindig a szabad fél órádban tudsz alkotni, csak legyen nálad a géped és kapd el azt ami megihlet, vagy látsz benne fantáziát. Ez a kép Dél-Olaszországban készült,valószínűleg nem kell sokat magyarázni - Életkép.

Ha a téma igényli, nyugodtan járj utána egy-egy téma le fotózásának helyszínére, idejére, gondolok itt vonat fotózásokra. Ez az élményvonat nem rendszeres járat, ráadásul fotópályázat is társult mellé.

Vonatfotózáshoz a www.mavnosztalgia.hu segítséget jelent, de erről a későbbiekben cikk is fog szólni. Lényeges dolog, hogy a kreativitásnak ne legyenek határai akár egy berendezett fotóhoz. Ha jó képeket akarsz készíteni, amire sokan azt mondják, hogy húúúúú, akkor mindig olyan mutass amit nem azonnal látni, keress új perspektívát, vagy menj olyan helyre ahová nem sokan járnak!

Fontos dolog, hogy ha van olyan terület ami igazán érdekel, arra fókuszálj, mert ha szétszórt vagy sehol sem leszel igazán pontos. További dolgokat nem sorolnék itt, hiszen a cikksorozatban mindent megtudtok ami egy-egy témához kapcsolódóan lényeges.

Minden kérdésre szívesen válaszolok hozzászólásban és privát üzenetben is.