Tegnaptól frissíthető az LG G3 az Android 5.0 Lollipop verzióra

Tegnaptól frissíthető az LG G3 Android 5.0 Lollipop verzióra

Szinte hihetetlen hogy az LG már tegnap, azaz november 8-án elindította az Android 5.0 frissítését a G3 csúcskészülékére. A Lollipop névre keresztelt rendszerfrissítés már tegnap óta elérhető OTA kapcsolaton keresztül, de egyelőre csak Lengyelországban. A firmware csomag a következő hetekben már idehaza is letölthető lesz hivatalosan, így az összes G3 tulajdonos örülhet a szokatlanul korai frissítésnek.

LG G3 Android 5.0 frissítés

Így fogalmazott a cég a frissítés kapcsán:

"Az LG teljesen elkötelezte magát annak irányába, hogy ügyfeleink részére a legjobb mobil élményeket tegyük elérhetővé, ezáltal az Android Lollipop az LG G3 tulajdonosok részére a lehető leghamarabb érkezik majd" mondta Dr. Jong-Seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. "Az Android 5.0 új szolgáltatásai és fejlesztései egy teljesen új felhasználói élményt hoznak majd az LG G3 készülékre."

Ezzel a ponttal megdőlt az a "rekord", hogy ezennel nem a Google Nexus készülékek kapják meg előszőr a frissítést, hanem az LG csúcskészüléke. Ugyanis ezek a telefonok és tabletek (Nexus 5, Nexus 4, Nexus 7 és Nexus 10) még nem kapták meg a végleges rendszert. Ez a hozzáállás pedig elég rossz fényt vet most a Google-re. Az első időpont november 3-a lett volna, de mivel találtak egy súlyos hibát a rendszerben, így el kellett napolni az update indulását.

A Lollipop frissítés az következő időpontokban érkezik meg az alábbi okostelefonokra:

  • LG: november 8-tól
  • Google Nexus: november 13-tól
  • Samsung: 2015. januártól
  • Sony: 2015 januártól
  • Motorola: 2014 év vége felé
  • HTC: év vége, január eleje

Forrás: LG hivatalos blog