Teljesen megújult kezdőképernyőt kap az Android 4.4

Teljesen megújult kezdőképernyőt kap az Android 4.4

Az első screenshotok alapján egész pofásnak tűnik a jövő héten debütáló Android 4.4 Kitkat operációs rendszer felhasználói felülete. A teljesen megújult kezdőképernyő garantált felfrissülést hoz, hiszen az eddig látott alsó és felső sáv most már átlátszó lesz, így a háttérkép a teljes képernyőre alkalmazható. További újdonság, hogy a zárolt képernyőn sem látszik a két csík, és a rendszer alapképernyőjén a menü gomb csupán két ikonnal párosul. A Google keresősáv sem lesz már zavaró, hiszen a megnövelt képernyőnek köszönhetően feljebb került, így jobban elférnek mellette a widgetek.

Android 4.4 új főképernyő

Akinek Samsung okostelefonja van, az már megszokhatta hogy a menüben is megmarad a főképernyőre betöltött háttérkép. Ez az Android 4.4 rendszerben is így lesz, ezáltal megszüntetve a sötét hátteret (Amoled képernyőknek sorry).

Az Android 4.4 Kitkat rendszert az előzetes pletykák szerint jövő héten kedden jelentik be az új LG Nexus 5 okostelefonnal, és még aznap letölthető lesz a frissítés a Google által kiadott Nexus készülékekre.