Teszt: Sandisk Cruzer Ultra 32GB pendrive

Nemrég vásároltam egy Samsung UE40ES7000 LED televíziót, mely már a műsorok USB-re történő felvételét is ismeri. Ehhez viszont kell egy pendrive, erre felbuzdulva kezdtem el kutakodni egy olyan darab után, mely elsősorban gyors és megbízható, továbbá árban is megéri és a TV is lekezeli.

Ekkor esett a választásom a Sandisk Cruzer Ultra (CZ45) eszközre, mely 32GB-os kapacitással rendelkezik (29GB felhasználható). A terméket Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni, ezért a kiválasztott terméket külföldről rendeltem meg. A pendrive 1 hét alatt megérkezett, és még most is tökéletes. Műanyag burkolatának köszönhetően pehelykönnyű, így érdemes ráfűzni a kulcsunkra vagy felakasztani a nyakunkba, mert könnyedén elveszthető.

sandisk usb cruzer cz45

Sebességre nagyban különbözik a többi pendrive-tól, hiszen a Class 10-es osztályban helyezkedik el, és a hagyományos eszközöknél csaknem háromszor gyorsabb. Készítettem róla egy sebességtesztet, a mellékelt képen láthatóak a különböző méretű adatokkal mért értékek. Megjegyezném, hogy a teszt alatt több GB anyag volt a pendrive-on, anno üres állapotban az írási sebesség 3-4MB/s-al magasabb volt. A gyárilag megadott olvasási érték 15-20MB/s, az írási érték pedig maximum 10MB/s.

sandisk ultra 32gb

Az eszköz működése közben egy piros színű állapotjelző LED is látható, mely alaphelyzetben enyhe lüktető fényt-, míg olvasás/írás közben a szokásos működési fényjátékot mutatja.

Összegzés: a Sandisk CZ45-ös terméke egy egészen jó választás lehet annak, aki kedvező áron jó minőséget és megfelelő sebességet szeretne számítógépbe, TV-be vagy más eszközbe.

sandisk ultra cruzer cz45 speed test

Akinek tetszett a Sandisk új generációs terméke és szeretne ilyet, annak szívesen beszerzek pár darabot.

Árak:

16GB: 3700 Ft
32GB: 5700 Ft