Több LG okostelefon elnyerte az iF Formatervezési Díjat

Sajtóközlemény

Budapest, 2013. január 23. – Az LG Electronics (LG) hét mobiltelefonja nyerte el az iF (International Forum) Formatervezési Díját 2013-ban. A rangos, világszerte elismert iF-díjakat minden évben a kiváló formatervezésű termékeknek ítélik oda. Az LG díjnyertes termékei közé tartozik a nemrégiben megjelent LG Optimus G, az Optimus L7 és az Optimus L9, valamint négy másik intelligens mobileszköz is.

LG Optimus L9 L7

„Az LG nagy hangsúlyt fektet az okostelefonok formatervezésére, hiszen a célunk az, hogy a készülékeink kiemelkedjenek a mezőnyből és megkülönböztethetőek legyenek a versenytársak készülékeitől – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. Fontos számunkra, hogy a formatervezés híven tükrözze a készülékeink hardveres felszereltségét és teljesítményét. A stílus és a sokoldalú funkciók közötti ideális egyensúly megteremtése már régóta része az LG formatervezési hagyományainak és ez a jövőben is így marad.”

iF Product Design Award

Az LG különösen két díjnyertes csúcsmodellére, az Optimus G-re és az Optimus L9-re büszke. Az egyedi megjelenésű Chocolate és Prada telefonok sikerén felbuzdulva az LG egységes fekete megjelenést álmodott meg az Optimus G készülék számára, amely az egyszerűséget és az eleganciát ötvözi a karcsúsággal. A telefon külseje a luxus érzetét sugallja, ami a 4,7 hüvelykes WXGA True HD IPS Plus kijelzőnek, valamint az LG által szabadalmaztatott Crystal Reflection burkolatnak köszönhető. A különleges felület az ékszerekhez hasonlóan változtatja megjelenését a megvilágítástól és a látószögtől függően. Az LG Optimus L9 az L-Style prémium formatervezési motívumait, többek között a karcsú megjelenést és a modern, négyszögletes formát viseli. A mindössze 9,1 mm-es kialakítás, szemet gyönyörködtető fémes kerettel szegélyezett készülékház kényelmes fogást és elegáns megjelenést biztosít.

Ugyancsak iF Formatervezési Díjjal tüntették ki az LG Optimus LTE 2 készülékét, amely a világ első 2 GB RAM-mal felvértezett okostelefonja, valamint az LG Lucid 4G-t is (az Optimus LTE Egyesült Államokban elérhető változata). A díjazottak közé tartozik még az LG L sorozatának felsőkategóriás modellje, az itthon is kapható LG Optimus L7; a Japánban forgalmazott LTE képes Optimus Life; valamint az LG Smart TV-k vezeték nélküli elérését biztosító LG Smart Dongle eszköz is.

A 2013-as iF Formatervezési Díjakat 2013. február 22-én adták át ünnepélyes keretek közt a müncheni BMW World kiállítási központban.