Túlzásba esett Nokia: 1GHz-es CPU-val érkezik az arany színű C3-01

Sokan szidtuk az elmúlt években a Nokiát hogy nem képes a készülékek sebességére koncentrálni, és még az elmúlt évben is párszáz megahertzes telefonokkal próbálta meg kiszúrni a vásárlók szemét. Az idei év már más lett, hiszen érkezik az N9 és N950, valamint az 500 és 700, mellette pedig eme gyönyörű külsővel és sebes belsővel felszerelt touch and type mobil.

A készülék érdekessége, hogy 1GHz-es processzort tartalmaz, ám a Symbian vagy Windows Phone rendszert be kell érnünk az egyszerű fapados S40-es rendszerrel. A készülék arany színben is pompázik, és kamerája csupán 5 megapixeles lesz. Az arany szín egy pontosan 18 karátos bevonatot jelent, mely a készülék tömegét 100g-ra viszi fel.

Képernyője 2.4 inch (240 x 320 pixel) rezisztív, de a gyors netről sem kell lemondani, hiszen 3G modult, és Wi-Fi elérést is tartalmazni fog. Akkumulátora 1050 mAh-ás kivitelben érkezik.

A mobil a touch and type kategóriába sorolható, mivel érintőképernyője és gombsora egyaránt van, és mindkét opcióval kíválóan használható a telefon.