Új Nexus telefont mutatott be a Google

Galaxy S4 Nexus

Elérkezett az idő, sikeresen elrajtolt a Google IO 2013, melyen a Google számos újdonságot mutatott be. A bemutató két napos, ezért jelenleg is tart.

Ami eddig történt:

Bemutatták a Google Play Game szolgáltatást, mely az iOS-ben megismert Game Centert hozza el Androidra, továbbá megújult a Google Music, a Google+ és a Térképek is. Az Android 4.3 és Nexus tablet bejelentése ugyan még nem történt meg, azonban egy új "Nexus" telefon napvilágott látott: ez pedig nem más, mint a Samsung Galaxy S4 stock Android verziója.

Samsung Galaxy S4 Nexus edition

Jó döntés volt a Google részéről, hiszen adott egy nagyon ütős hardver, emellett még a Samsung Galaxy S szériája is közkedvelt, így ezt a lépést vétek lett volna kihagyni. A Galaxy S4 Nexus verziója június 26-ától lesz kapható a Google Play áruházban 649 dolláros áron. Ez a verzió 16GB belső tárhelyet kap (természetesen ebben már több GB szabad terület lesz), és a bootloader-ét is megnyitották, így nyugodtan főzhetjük majd kedvünkre. A készülékben lesz LTE és HSPA támogatás is, valamint szolgáltató-független lesz és gyári Android 4.2.2 rendszerrel telepítik elő.